Haberler

Muğla'da Yangın Söndürme Helikopterinin Düşmesi

AK Parti ve CHP Muğla Milletvekilleri, helikopterin düştüğü bölgede incelemelerde bulundu.

AK Parti ve CHP Muğla Milletvekilleri, helikopterin düştüğü bölgede incelemelerde bulundu.

Köyceğiz'de yangın söndürme helikopterinin düşmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği yerde ve helikopter enkazında Köyceğiz Cumhuriyet Savcısı Onur Çetin incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından cesetler askeri helikopter ile Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Bölgede inceleme yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ile CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ile Nurettin Demir, olay hakkında bilgi aldı.

-Kimlik tespiti için DNA testi gerekebilir-

Köyceğiz Cumhuriyet Savcısı Onur Çetin, olay yeri fotoğraflarını göstererek,

"Cesetler tamamen yanmış. Bu nedenle kimlik tespiti için DNA testi gerekebilir. Fethiye'de yapılacak incelemenin ardından cesetler İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilebilir. Soruşturmayı biz yürüteceğiz" dedi.

Milletvekili Boğa ise olayın ardından bölgede incelemelerde bulunduklarını anlatarak, "Olay çok üzücü. 5 insanımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Temennimiz böyle acıların bir daha yaşanmaması. Ölenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Milletvekili Demir de üzücü bir olay yaşandığını kaydederek, "Orman yangınları konusunda herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Ölenlere rahmet diliyorum" dedi.

Bu arada Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuş ile İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, helikopterin düştüğü bölgeyi havadan inceledi ve telsizden orman işçilerine baş sağlığı diledi.

-Yangınla ilgili kundaklama ihtimali araştırılıyor-

Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede 2 gündür deva eden yangınların helikopterin düştüğü Şeytanderesi mevkisinde başladığını belirterek, "Orman yangınları 8 ayrı bölgede başlamıştı. 2 uçak, 5 helikopter ve kara ekiplerimiz ile yangına müdahale edildi. Yangının kontrol altına alındığı saatlerde de kaza meydana geldi. Bu üzüntümüzü daha da artırdı" dedi.

Yangınla ilgili jandarma ekiplerinin bölgede inceleme yaptıklarını bildiren Uslu, yangınların kundaklama sonucu çıktığı ihtimalinin araştırıldığını söyledi.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Karaçam köyünde Şeytanderesi mevkisinde çıkan orman yangınına müdahale eden ve Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik ile Rus pilotlar Aleksandır Gavrılov, Nikolay Atepalıkhın ve Rus personel Sergey Khorokhorın bulunduğu yangın söndürme helikopteri düşmüştü. Olayda 5 kişi de hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Kenan Gürbüz

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Güncel

Köyceğiz Ak Parti Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title