Haberler

Müezzinoğlu: "Müslümanlar Bir ve Beraber Olmadığı Sürece Korkarım Ki Bu Sıkıntılar Devam Edecektir"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, birilerini suçlamanın kolay olduğunu belirterek, “Amerika'yı, İsrail'i, batıyı suçlamak kolaydır.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, birilerini suçlamanın kolay olduğunu belirterek, "Amerika'yı, İsrail'i, batıyı suçlamak kolaydır. Ama kendimize de bir dönüp bakmak lazım Müslümanlar bir ve beraber olmadığı sürece, birbirine sahip çıkmadığı sürece korkarım ki bu sıkıntılar devam edecektir. Arap dünyasına da İslam dünyasına da bu milletin duruşunu örnek alacak şekilde duruşlarını gözden geçirmelerini temenni ederim" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'nin Yunus Emre Spor Kompleksi'nde gerçekleştirdiği iftar yemeğine katıldı. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılardan bahseden Müezzinoğlu, "Birilerini suçlamak kolaydır, Amerika'yı, İsrail'i, batıyı suçlamak kolaydır. Ama kendimize de bir dönüp bakmak lazım Müslümanlar bir ve beraber olmadığı sürece, birbirine sahip çıkmadığı sürece korkarım ki bu sıkıntılar devam edecektir. Arap dünyasına da İslam dünyasına da bu milletin duruşunu örnek alacak şekilde duruşlarını gözden geçirmelerini temenni ederim" dedi.

"BU ÜLKEDE MİLLET BEDEL ÖDEMEMELİ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Müezzinoğlu, "2009-2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkeye ve millete bedel ödetecek farklı kapalı kapılar arkasında senaryolar yapıldı. O zaman milli iradenin temsilcileri bu ülkede bu millet bedel ödememeli. Millet cumhurbaşkanını kendisi seçmeli diyen bu anlamda referandumla milli irade artık cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Yani cumhur, Ayşe teyze, Mustafa amca, genç Yiğit kardeşim, genç Özgür kardeşim, Ahmet'i, Mehmet'i, Mustafa'sı yani 77 milyon adına 56 milyon seçmen gönlünün, kalbinin ve vicdanının sesini dinleyerek, aklını hayallerini koyarak bu ülkeyi, bu milleti 1923'de kurduğumuz bu genç cumhuriyeti, 2023'de kuruluşunun 100. yıl dönümünde inşallah büyük önderin vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki cumhuriyetin kuruluşunun 100. kuruluş yıldönümünde cumhurbaşkanını seçerek başaracak. Artık milletin elinde, kapalı kapılar arkasında senaryo yapanlar, tuzak kuranlar, milli iradenin hak ve hukukuna değer vermeyenler, yanlış yapanlar, bundan sonra artık yeni yeni yanlışlara fırsat bulamayacak. O nedenle bu dönemdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri, bu milletin kaderi adına, milletin tarihi geleceği adına, üçüncü önemli dönüm noktası, en hayati dönüm noktası olarak gördüğümü sizlerle paylaşmak isterim" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN ÖNCELİK ASLA VE ASLA VAZGEÇEMEYECEĞİMİZ OLAN İLKENİN BİR VE BERABERLİK İÇERİSİNDE BÜYÜK HEDEFLERE DOĞRU YÜRÜMESİDİR"

Vatandaşların seçim sürecine katılması gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu 1923'teki 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' cümlesi, sonra çok partili hayata geçiş, sonra da ilk defa biz vatandaşın başkanını seçiyor olması, muasır medeniyet seviyesine güçlü, dinamik yürüyüşü, milli iradenin ve milletin ortak aklının hedeflendiği heyecanlı coşkulu, dinamik bir şekilde bir süreç olacaktır. Bunu hiçbirimiz ama hiçbirimizi siyasi tercihlerimiz çerçevesinde değerlendirmemeliyiz. Bu ülke bizim ülkemiz. Hangi dünya görüşünün mensubu olursak olalım, hangi siyasi parti mensubu olursak olalım, bizim için öncelik ve asla vazgeçmeyeceğimiz olan ilkenin, bir ve beraberlik içerisinde büyük hedeflere doğru yürümesidir. Hepimiz bu ülkenin saygın vatandaşlarıyız. Hepimiz bu ülkenin yarınlarını bugünlerden daha dinamik olmasını istiyoruz. Bu ülke ve milletin dünya milletleri ile yarışacak, dünya milletlerine zenginlik sunabilecek değerleri var, gücü, değerleri, fıtratı var. Bu fıtratını güçlü bir şekilde yarınlara umut ve güven olarak gelişeceği güzel bir demokrasi günü olsun. Güzel bir gelecek olsun. Seçim sürecine katılmanızı talep ediyorum. Bu ülkenin yarınlarına, yürek sızısı olan konular, fantom ağrılarında, fantom ağrısını çekenlerin derdine daha çok derman olabilecek ve bu gücümüzle sıkıntıları paylaşarak azaltan, mutlulukları da paylaşarak çoğaltan ortak aklın, ortak heyecanın, yarınların planlayıcısı olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu'na günün anısına hediyeler takdim edildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title