Haberler

Müezzinoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesinin temel atma töreninde konuştu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Bu millete yanlış yapanlar şunu bilsinler ki yaptıkları yanlış asla yanlarına kalmayacak öyle veya böyle o bedeli ödeyeceklerdir" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Bu millete yanlış yapanlar şunu bilsinler ki yaptıkları yanlış asla yanlarına kalmayacak öyle veya böyle o bedeli ödeyeceklerdir" dedi.

Müezzinoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 10 yılda sağlıkta çok önemli mesafeler katedildiğini, imkanına bakılmadan tüm vatandaşların hak ettikleri sağlık hizmetlerinden hakkaniyetli yararlanabilmesi adına halkın önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını söyledi.

İktidarları döneminde elde ettikleri başarılar hakkında Avrupa'nın kendilerine "Bunu nasıl başardınız' şeklinde soruları sorduğunu anımsatan Müezzinoğlu, "Esasında başarının sırrı çok karmaşık değil. Milletle beraber yürüdüğümüz bu yolculuğu istikrarlı bir şekilde yürütebilmemizde saklı. 11 yılda birçok alanda başarılara imza attıysak bunun altında tek bir kelime vardır. Milletle beraber istikrarlı yönetim" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bütçe görüşmelerinde "iktidara geldiğimiz dönemdeki faiz oranı devam etseydi 642 katrilyon lira faize gidecekti" dediğini hatırlatan Müezzinoğlu, bu paranın faiz yerine hizmetlere aktarıldığını, faizleri düşürmeselerdi bu paranın millet yerine faizcilere ve faiz lobisine gideceğini ileri sürdü.

Daha önce faizleri yükselten iradenin AK Parti'nin milletle beraber yolculuk yapması nedeniyle başarılı olamadığını ifade eden Müezzinoğlu, geçen 10 yılık dönemde "27 Nisan Muhtırası" ve AK Parti'nin kapatılma davası ve Gezi Parkı olaylarıyla istikrarı bozarak milli iradenin hak ve hukukuyla oynanmak istendiğini anlattı.

- İstanbul merkezli operasyon

Bazı çevrelerin yaklaşan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de AK Parti'nin gücünü devam ettirdiğini gördüğünü vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Yeni yeni senaryolar... Geçtiğimiz 10 gündür yine yaşadığımız senaryo budur. Gayri meşru iş yapan veya meşruiyet dışı, yasa dışı kanunlara aykırı hareket edenleri buyur al, hukuka teslim et. Ama birilerini, farklı farklı senaryolarla hiç birbirleriyle alakası olmayan birçok hadiseyi aynı torbaya toplayarak milletin ümüğünü sıkmak, milli iradeyle oynamak bu şekilde AK Parti'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratmak bu milletin kalp gözünün, gönül gözünün görmeyeceği bir yanlışlık veya bir art niyet değildir."

Müezzinoğlu, art niyetli olanlara milletin sandıkta ders vereceğini belirtti.

Milletin iradesini ve hukukunu koruyabilmek için siyaset yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ama bu millete kapalı kapılar arkasında senaryolar çizenler, bu milletin iradesine müdahale edenler, tarihi geçmişte bedel ödememiş olabilirler. 1960'larda milletin iradesini idam edenler, 1980'de iradeye darbe yapanlar bedel ödememiş olabilirler. 28 Şubat'larda bu millete bedel ödetenler bedel ödememiş olabilirler. Ama artık değişti. Artık AK Parti var. Artık Recep Tayip Erdoğan var. Bu millete yanlış yapanlar şunu bilsinler ki yaptıkları yanlış asla yanlarına kalmayacak öyle veya böyle o bedeli ödeyeceklerdir. Çünkü biz bu millete daha güzel, çağdaş, özgür, gelişmiş, güçlerin değil hukukun üstünlüğünün olduğu bir Türkiye'yi inşallah milletimize ve gelecek nesillere bırakmak için çabalıyoruz."

- Medeniyet anlayışı

Müezzinoğlu, 2002'de 100 binden fazla vatandaşın yurt dışına tedavi için gidip yılda 1,5 milyar dolar harcadığını, bugün ise dünyadan 500 bin insanının Türkiye'ye sağlık hizmeti almaya geldiğini, yılda yaklaşık 2,5 milyar dolar gelir bıraktığının altını çizdi.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Ey Atatürkçüler, ey cumhuriyetçiler, ey Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatanlar, onu sömürenler...Yan gelip yatarak Atatürkçülük olmaz. Yan gelip yatarak cumhuriyetçilik olmaz. Cumhura sahip çıkmadan cumhuriyet gelişmez. Onun için diyoruz ki 'insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin'. Biz insanımızı seviyoruz, insanımızı yüceltmek bizim medeniyet anlayışımızın özüdür, gereğidir. "

Vali Erdal Ata da devletin yürüttüğü politikalarla Türk sağlık sisteminin dünyada gıpta ile izlendiğini, vatandaşların sağlık hizmetlerinde tarihin en parlak dönemini yaşadığını dile getirdi.

Hastanenin yapımını üstlenen konsorsiyum adına konuşan Murat Özkan da 1,6 milyar liraya mal olacak hastanenin bin 875 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, Özkan ile inşaatın bitirilme tarihi konusunda pazarlık yaparak hastanenin 29 Mayıs 2016'da hizmete açılmasını kararlaştırdı.

Daha sonra Bakan Müezzinoğlu, Vali Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Bakan Müezzinoğlu'nun eşi Faize Müezznioğlu ve katılımcılar tarafından butona basılarak hastanenin temeli atıldı.

Bakan Müezzinoğlu, kentteki temasları kapsamında Gaziantep Çocuk Hastanesi ve Sema Oğuz Çapar Suriyeli Misafirlerimiz Bilgi ve Eğitim Merkezi'ni gezerek, sohbet ettiği çocuklara hediyeler verdi.

-gaziantep şehir hastanesi

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Gaziantep İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title