Haberler

Mudanya Belediyesi'nden Kiracılarına Şok Tahliye Kararı

Bursa'nın Mudanya Belediyesi, 142 gayrimenkulunda kiracı olarak bulunanların 119'una tebligat göndererek yıl sonuna kadar işyerlerinin tahliye edilmesini istedi.

Bursa'nın Mudanya Belediyesi, 142 gayrimenkulunda kiracı olarak bulunanların 119'una tebligat göndererek yıl sonuna kadar işyerlerinin tahliye edilmesini istedi. Tahliye tebligatlarının kiraların güncellenmesi için gönderildiğini söyleyen Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz, düzenlemelerde partizanlık ve ayrım yapılmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, makamında başkan yardımcıları Mustafa Ay, Metin Bağcı ve Metin Şen ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek yaptığı uygulamanın gerekçelerini açıkladı.

Tebligatların, kiraların güncellenmesi için gönderildiğini, diğer amacının da Mudanyalılara daha iyi hizmet vermek olduğunu kaydeden Türkyılmaz, bunu sağlamak için mülkleri rayiç bedeller üzerinden kiralamak istediklerini söyledi.

Kiracılarla olan sözleşmeleri hukuka uygun hale getirerek, alt kiracılık uygulamalarının düzenleneceğini belirten Türkyılmaz, şöyle devam etti:

"Ben burada kimsenin rencide olmasını istemiyorum. Belediye mülklerimizin içinde güncel olmayan rakamların Mudanyalının hakkı doğrultusunda değişeceğini ifade etmek istiyorum. Hiç kimsenin kiracısı olduğu belediye mülklerinden çıkarılması gibi bir amaç ve düşüncemiz yok ve olmayacaktır. Bizim bir tek amaç ve düşüncemiz var, kiralarımızı günümüz koşul ve şartlarına göre yeniden belirleyerek güncellemektir. Yaptığımız düzenleme ve güncellemelerin tamamen yasal çerçeve içinde gerçekleştiğini belirtmek isterim. Biz Mudanya Belediyesi olarak tamamen yasal hakkımızı kullandığımızı belirtiyor ve 3 ay öncesinden bu bildirimleri belediye mülklerimizde kiracı olarak bulunan kiracılarımıza yapıyoruz. Belediye olarak eğer bu bildirimleri kiracılarımıza yapmazsak, hakkımızı kaybetmiş oluruz."

Türkyılmaz, yapılacak düzenlemelerle kiracıların da rahatlayacağını ifade ederek, "Yıllardan bu yana ilçemizde yaşanan birçok usulsüzlüğü yurttaşlarımız çok iyi biliyor. Bizler bu düzenlemeleri, asla ve asla partizanlık yapmadan ve hiç bir ayrıma gitmeden ve hiç bir kimseyi ayrı tutmadan yapıyoruz. Tebligat gönderdiklerimizin arasında ilçemizdeki derneklerde bulunuyor ve bu derneklerin içinde benim en çok önem verdiğim Atatürkçü Düşünce Derneği de var, Gaziler Derneği ve Mudanya Gazeteciler Derneği de bulunuyor. Mudanya Belediye Başkanı olarak tüyü bitmemiş yetimin, Mudanyalı yurttaşlarımızın haklarını kimseye yedirtmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Yeni yapılacak düzenleme ve güncelemeler ile ticaret amaçlı olarak belediye mülklerimizi kullananlar ise, günümüz rayiç bedel üzerinden ödemelerini yapacaklar" dedi.

"MAFYA VE HARAMİLERİ TEMİZLİYORUZ"

Toplantıda, "Mudanya'ya dışarıdan gelen yabancı kişilerin sizler için potansiyel tehlike oluşturuyor mu" sorusuna cevap veren, Türkyılmaz, "Mudanya'yı mafyaya ve haramilere teslim edenler biz değiliz. Biz onları Mudanya'dan tamamen temizlemeye çalışıyoruz. Mudanya'da haramilerin saltanatı kesinlikle son bulmuştur. Mudanya'da bundan böyle mafyalaşma olmayacaktır" dedi.

Başkan Türkyılmaz, ayrıca, önümüzdeki yıl kaldırım işgalleri sona erdirilecek ve seyyar satıcıların yüzde 90'ının kaldırılacağını kaydederek, sahilin sadece vatandaşlara bırakılacağını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayri Türkyılmaz Mustafa Ay Mudanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title