Haberler

Mübadil Aile Öyküleri Bornova'da Anlatıldı

Güncelleme:

'Hasretin İki Yakası' Bornova'da bir araya geldi

Lozan Antlaşması'nın ardından gerçekleşen mübadele sürecinde yaşananlar Bornova'da tekrar gündeme geldi. "Hasretin İki Yakası; Mübadil Aile Öyküleri" başlığıyla düzenlenen söyleşi ve sergi Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yunanistan'dan Anadolu'ya gelen Türk ailelerin hikayeleri, "Hasretin İki Yakası; Mübadil Aile Öyküleri" başlığıyla düzenlenen söyleşi ve sergi ile Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde anlatıldı. Araştırmacı Gönenç Turan, mübadele öncesi, mübadele süreci ve sonrasında yaşananları Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda Lozan Mübadilleri Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen söyleşide dile getirdi. Turan, yaşanan tüm sıkıntılara karşın iki ülke halklarının kardeş olduğuna dikkat çekti.

Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilcisi Taner Yasav, insanların doğup büyüdükleri kentleri zorunlu olarak terk etmelerinin çok acı bir durum olduğuna dikkat çekerek, "Bir daha yaşanmaması için bu acıları anlayıp gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Savaşta ve göç yollarında yaşamlarını yitirenleri saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Balkanlardan gelenler Bornova için çok önemli

Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Öget Nevin Cöcen ise Balkanlardan gelen vatandaşlarımızın Bornovalılık kimliği ve ruhunun yaratılmasında önemli bir rolde olduğuna dikkat çekerek, "Bornova Belediyesi olarak mübadelenin 92. yılında böylesi anlamlı iki etkinliğe ev sahipliği yapmak çok anlamlı"dedi.

Söyleşinin ardından Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'ndeki "Hasretin İki Yakası; Mübadil Aile Öyküleri" isimli serginin açılışı gerçekleştirildi. Şubat Ayı'nın sonuna kadar açık kalacak sergide müdabil ailelerin dramları döneme ait fotoğraflarla birlikte anlatılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yunanistan Bornova Lozan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title