Haberler

Muay Thai Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri

Muay Thai Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri- Muay Thai İcra Kurulu Başkanı Vekili Yıldız: "Başarı için sporcunun sadece eğitilmesi, iyi bir tekniğe sahip olması yeterli değil. Başarı için sporcunun sağlığının ve motivasyonun da yerinde olması gerekiyor" Muay Thai Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri Antalya'da yapıldı.

Muay Thai Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri- Muay Thai İcra Kurulu Başkanı Vekili Yıldız: "Başarı için sporcunun sadece eğitilmesi, iyi bir tekniğe sahip olması yeterli değil. Başarı için sporcunun sağlığının ve motivasyonun da yerinde olması gerekiyor" Muay Thai Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri Antalya'da yapıldı.Muay Thai İcra Kurulu Başkan Vekili Hasan Yıldız, kentteki bir oteldeki seminerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, semineri 2015 yılında görev yapacak olan antrenör ve hakemleri daha etkin hale getirmek için düzenlediklerini söyledi.Seminerde hakem ve antrenörleri oyun kuralları, antrenman programları hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti: "Gelişim seminerinde en çok önem verdiğimiz konuların başında davranış bilimleri, spor sağlığı ve spor psikolojisi geliyor. Çünkü başarı için sporcunun sadece eğitilmesi, iyi bir tekniğe sahip olması yeterli değil. Başarı için sporcunun sağlığının ve motivasyonun da yerinde olması gerekiyor. Davranış bilimlerinde ise sporcunun başarısızlığı da sindirmesi gerektiğini anlatıyoruz. Bazen yenilgiyi hazmedemeyen antrenör, sporcudan daha fazla tepki göstererek olay çıkarıyor. Bu konuları tek tek ele alıyoruz."Federasyon olarak 2009 yılında kendi ayakları üzerinde durmaya başladıklarını belirten Yıldız, genç bir federasyon olmalarına rağmen büyük başarılara imza attıklarını vurguladı.Yıldız, federasyona kayıtlı 55 bin lisanslı sporcunun, 2 bin hakemin, binin üzerinde antrenörün, 600'ün üzerinde de spor kulübünün bulunduğunu kaydetti.Dün yaklaşık 400 hakem ve antrenörün katılımıyla başlayan seminer yarın sona erecek. Seminerin verildiği salon, konuşmacı ve katılımcılar. Hasan Yıldız'ın açıklamaları.

Kaynak: AA / Spor

Hasan Yıldız Antalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title