Haberler

Mtso'dan Kurum Hakkında Çıkan Haberlere Tepki

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, son dönemlerde bazı basın organları ve sosyal medyada yer alan MTSO'nun kurumsal kimliğine zarar verici asılsız haber ve iddialarla ilgili olarak hukuki süreç başlattıklarını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, son dönemlerde bazı basın organları ve sosyal medyada yer alan MTSO'nun kurumsal kimliğine zarar verici asılsız haber ve iddialarla ilgili olarak hukuki süreç başlattıklarını söyledi.

MTSO Başkanı Aşut, Meclis Başkanı Mahmut Arslan, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleriyle birlikte Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, uzun süredir planlı ve organize bir şekilde artarak devam eden iftira, yalan ve ahlaksızlıklara sessiz kalamadıklarını, bu durumun artık kabul edilemez bir noktaya geldiğini söyledi.

Bazı kişilerin önce şahsı sonra da yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri üzerinden MTSO'ya çamur atma, iftira atma ve toplumda olumsuz bir algı operasyonu yürütme çabası içinde olduğunu savunan Aşut, şunları söyledi:

"Karşımızda ahlak tanımayan, profesyonel etik tanımayan ve bunları kötü niyetle, kasten ve belli bir amaçla yapan bir oluşum var. Bu yalanlar uzun süredir gündemde olmasına rağmen, bu şahıslar kendi camialarından ve toplumdan bekledikleri desteği alamayınca, hatta büyük eleştirilerle karşılaşınca, daha da saldırganlaştılar ve seviyesizleştiler. 15 Temmuzda yaşadığımız alçakça bir darbe teşebbüsünün ardından; 15 Temmuz sonrası süreci, kendi planları için adi bir fırsat olarak kullanarak, hazır ortalık bulanıkken; istemediği, sevmediği kişilerle ilgili FETÖ'cü diye yakıştırmalar yapacak kadar küçülen, alçaklaşan, gelemedikleri makamların, iş dünyasından göremedikleri teveccühlerin, toplumdan göremedikleri saygının, içlerine sindiremedikleri demokrasinin sonucu olarak artık bir hastalık haline gelen basit kişiliklerini daha da açık bir şekilde ortaya koymaya başladılar."

Aşut ayrıca, "Yazdıkları, yayınladıkları yalan haber ve iftiralarla, sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, siyaseti ve hatta bazı kamu kurumlarını yeniden dizayn etmeye çalışan, milletin, Mersinlilerin özgür iradesine saldıran, demokrasiye darbe yapan ve 15 Temmuz darbeci ruhunun bir devamı ve benzeri olarak gördüğümüz bu müfterilerle, hukuk çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğiz. MTSO her zaman olduğu gibi bölen değil, birleştiren olacaktır. MTSO her zaman olduğu gibi yıkan değil, yapan olacaktır. MTSO her zaman olduğu gibi nefret yaratan ve toplumu kutuplaştıran değil, insanlarımızı kucaklaştıran ve hukuku, demokrasiyi, hoşgörüyü yayan olacaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Şerafettin Aşut Mahmut Arslan Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title