Haberler

Mtso Başkanı: İyi Bir Koalisyon Birkaç Yılımızı Kurtarır

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, "İyi bir koalisyon birkaç yılımızı kurtarır" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, "İyi bir koalisyon birkaç yılımızı kurtarır" dedi.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. Aşut, Türkiye'nin iş dünyası olarak, ülkenin ekonomiye yansıyan gerçek sorunlarını gündeme getirmelerine rağmen ülkedeki her kahvehanede her evde, insanların bir araya geldikleri her yerde hükümet kurulup devrildiğini söyledi. Aşut, "Vatandaşlar olarak, tüm kurum ve kuruluşlar olarak, STK'lar, dernekler veya ülke sorunlarının çözümünde aklımıza gelen her türlü duyarlı oluşumlar olarak ülkemizin gerçek sorunlarına eğilmek, sorunları tespit etmek ve çözümler üretmek gibi konulara odaklanmamız, enerjimizi oy vermek dışında etkin olmadığımız siyaset yerine bu sorunlara harcamamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle aydınlar, entelektüeller, akademisyenler, ülke sorunlarına duyarlı, çözüm üretme kapasitesi olan her bir bireyin gerçek gündem ve gerçek sorunlar üzerine odaklanması gerekiyor. Çünkü iyi bir koalisyon birkaç yılımızı kurtarır. Ama eğitimle ilgili sorunların doğru tespit ve çözümü geleceğimizi kurtarır" diye konuştu.

OECD ÜLKELERİ İÇİNDE EĞİTİM SEVİYEMİZ ALARM VERİYOR

Eğitimli insan kaynağının ekonominin kalbi ülkenin geleceği olduğunu savunan Aşut, şu değerlendirmeyi yaptı:

"OECD'nin her iki yılda bir yaptığı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'na göre lise düzeyindeki Türk öğrencileri ne yazık ki, 65 OECD ülkesi içinde fen bilimleri başarısında 43'üncü sırada. Matematik ve karmaşık metinleri okuma- anlama becerisinde de durum farklı değil. Bu rakamlar doğal olarak ülkenin ekonomisine yansıyan rakamlardır. Neden bilim üretemiyoruz, neden sanayide ve diğer alanlarda ileri teknoloji üretemiyoruz sorularının cevabını bu rakamlarda aramak gerekir. Neden matematik ve temel bilimlerde, hatta kendi ana dilimizi okuma becerisinde bu kadar kötü durumdayız? Sanırım bunun da cevabı eğitime harcanan parada yatmaktadır. Yeterli yatırım ve iyileştirmeler yapılmadan, gelişmiş ülkelerin seviyesine gelmeyi düşünmek hayalden öteye gitmeyecektir. Kaliteli nesillerin yetiştirilmesi, kaliteli ve mutlu eğitmenlerle ancak mümkün olabilecektir. Yunanistan'ın nüfusu bizim ilköğretim ve lise öğrencisi sayımızdan az. Yük kolay bir yük değil elbette. O halde öncelikli sorun tespiti yaparak en büyük bütçeyi o sorunun çözümünde harcamak daha akıllıca olmaz mı? Biz gerçek gündemlerden birisinin bu olduğunu düşünüyor ve oluşacak hükümetin ivedilikle bu konulara odaklanmasını bekliyoruz. Bizim görevimiz hükümet kurmak değil, hükümetleri bu sorunların çözümüne yönlendirmektir." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şerafettin Aşut Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title