Haberler

Mşü Rektörü Dinlemeyle İlgili Suç Duyurusunda Bulundu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 3 yıl boyunca dinlendiği gerekçesiyle Muş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 3 yıl boyunca dinlendiği gerekçesiyle Muş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dilekçesini Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya'ya teslim eden ve ifade veren İnanç, adliye çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Anayasa ve hukuka aykırı bir şekilde dinlendiğini vurgulayan Rektör İnanç, "Dün ve bugün ulusal basında çıkan haberlerde rakamlar değişmekle birlikte 7 bin telefonun dinlendiği ve bu kapsamda 2011 yılından beri bir soruşturma yürütüldüğünü öğrendik. Bu bağlamda benim de kullanmakta olduğum 2 telefon numarası; birisi Muş Alparslan Üniversitesi adına kayıtlı, diğeri ise ben yurt dışından döndüğümde ağabeyimin adına kayıtlı olan ve benim kullandığım bir telefon numarasının dinlendiğini ve 'Selam Terör Örgütü' diye adını ilk kez duyduğumuz bir örgütün mensubu olarak dosyada adımızın 13 numaralı tapede geçtiğini gördük. Bir üniversitenin rektörü olarak, üniversitenin tüzel kişiliğini temsil etmiş birisi olarak 6 yıldır hizmet verdiğimiz, evimize bile gitmek için zaman bulamadığımız bir ilde terör örgütü mensubu olarak tanımlanmak gerçekten kabul edilebilir ve saygı duyulabilir bir karar değil. Bu nedenle her şeyden önce izzetimizi ve onurumuzu korumamız gerektiğine inandık. Bu bağlamda hukuksuz bir şekilde Anayasa ve mevcut yasalara aykırı bir şekilde bizi dinleyen kim varsa, hangi kişi, kurum ve kuruluşlar varsa tamamından şikayetçi olmak üzere Muş Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan Kaya'ya dilekçemizi ve ifademizi az önce verdik. Buradan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bu şikayetimiz iletilecek" şeklinde konuştu.

Konunun sonuna kadar takipçisi olacağını belirten İnanç, "Bu konunun peşini kesinlikle bırakmayacağız çünkü son derece şeffaf bir şekilde kurumu yönetmeye çalışan bütün personeli ile mesai kavramına takılmaksızın kapasite üstü çalışan bir kurumun tüzel kişiliğini temsil eden bir rektör olarak böyle bir suçlamayı hiçbir zaman kabul etmem. Bunu ister yasal ister yasa dışı olarak kim yapmışsa aynen kendilerine iade ederim. Hiç kimsenin bizi örgüt, hele hele terör örgütü üyesi olarak suçlama yetkisinin olmadığını düşünüyorum. Nihat İnanç ve Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü olarak bu işin peşini bırakmayacağımızı ve suçluların hesap verme aşamasına gelmesini zorlayacağımızı hatırlatmak isterim" ifadelerini kullandı.

Muş Alparslan Üniversitesi'nde kendisinin dışında başka kişilerin de dinlendiğini belirten İnanç, "Üniversitemizde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan ve telefon numarasını teyit ettirdiğimiz ancak adının X olarak geçtiği Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ekrem Atalan'ın da dinlendiğini öğrendik. Son olarak Muş'ta ne yaşadıysak o dosyaları yeniden açmak için başvurduk. Kiminle ilgili olursa olsun nereye kadar giderse gitsin. Nasıl tezgahlandığını az çok biliyoruz. Bizim açımızdan hiçbir dosya kapanmamıştır. Aynı masada oturup çay bile içmeyeceğimiz insanlarla aynı örgütün mensubu olarak görülmemiz, suçlanmamız ve dinlenmemiz kabul edilebilir bir şey değildir" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nihat İnanç Hasan Kaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title