Haberler

Mp Genel Müdürü'nü Öldürene 24 Yıl

Eski Milli Piyango İdaresi (Mpi) Genel Müdürü İhya Balak'ı Öldürdüğü Gerekçesiyle Yargılanan Ahmet Öztürk, 24 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Eski Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü İhya Balak'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Ahmet Öztürk, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Öztürk, avukatı Özen Kaya, İhya Balak'ın annesi Müzehher Balak, eşi Necla Balak, kızları Burcu Balak ve Eda Balak Güler ile avukatları Yahya Koç katıldı.

Ahmet Öztürk'ün avukatı Kaya, Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşüne karşı yaptığı savunmada, müvekkilinin “Balak'ı, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürdüğü” iddiasına katılmadıklarını savundu.

Öztürk'ün, Balak'ın yanına emekli olma konusuyla ilgili gittiğini söyleyen Kaya, eylemin daha sonra cereyan ettiğini ifade etti.

Öztürk de eylemi “nefsi müdafaa” sınırları içinde işlediğini iddia ederek, “Bu, dikkate alınmalıdır. Maktul, odasına girdiğimde bana küfür ve hakaret etti. Çekmeceye doğru uzattığı elinde mat ışık yansıtan bir cisim görünce, refleks olarak ateş ettim” diye konuştu.

Öztürk'ün bu sözleri üzerine, “Yalan söylüyor, dayanamıyorum” diyen Necla Balak'ı, Mahkeme Başkanı Hakkı Elvan uyardı.

Öztürk'ün sözlerine Müzehher Balak'ın da tepki göstermesi üzerine Başkan Elvan, “Hanımlar, benim de bir sabrım var” diyerek, ikazda bulundu.

Savunmasına devam eden Ahmet Öztürk, beraat talebinde bulundu.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Elvan, Öztürk'ün, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) “kişiyi, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek” suçunu düzenleyen 82/1 (g) maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ancak TCK'nın “haksız tahrik” başlıklı 29. maddesi uyarınca cezasının 24 yıla indirildiğini bildirdi.

Elvan, olay sırasında ilk hamlenin kimden geldiğinin tam olarak belirlenememiş olmasının sanık lehine yorumlanması gerektiği için “haksız tahrik” indiriminin uygulandığını açıkladı.

Kararın açıklanmasının ardından, salondaki izleyicilerden birisi, “Bizim de en mutlu günümüz olacak” şeklinde bağırdı.

Duruşmanın ardından Balak'ın annesi, eşi ve kızları gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title