Haberler

Motosiklet Festivalinde Guiness Rekoru Denendi

10RİDERS Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen ve yaklaşık 4 bin 500 motosiklet tutkununu ağırlayan 7'nci Uluslararası Balıkesir Motosiklet Festivali'nde bir ilke imza atıldı.

10RİDERS Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen ve yaklaşık 4 bin 500 motosiklet tutkununu ağırlayan 7'nci Uluslararası Balıkesir Motosiklet Festivali'nde bir ilke imza atıldı. Bir motosiklet festivalinde en kalabalık motosiklet korteji oluşturularak Guiness Rekoru denemesi yapıldı.

04-07 Ağustos tarihleri arasında Ayvalık Ali Bey (Cunda) Adası'nda gerçekleştirilen festival, Türkiye'nin farklı kulüpleri ile Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Portekiz ve Moskova'dan motosiklet tutkunlarını bir araya getirdi. Ayvalık'ta yaşayan motor tutkunları da festivalde yer aldı. Geçen 2 Ağustos tarihinden itibaren ilçeye gelmeye başlayan motorcular, çadır konaklamalı festival kapsamında Ayvalık'ı gezdi.

Anes Motor Ana Sponsorluğunda yapılan festivale 4 bin 500 motosiklet tutkunu katıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de rekor denemesi öncesi kamp alanına uğrayarak motorculara başarılar diledi. Semih Saçaklı, Dj Ceren, Dj Sıtkı, Luxus, Retrobüs ve Tuğba Yurt'un konser verdiği, 'En yavaş motosiklet sürme', 'Kulüpler arası halat çekme', futbol ve yüzme gibi eğlenceli yarışmalar, festival çekilişi ve çevre gezilerinin yapıldığı festivalin 3'üncü günü bir ilk yaşandı.

Guinnes Rekorlar Kitabı'na girebilmek için bir motosiklet festivalinde en kalabalık motosiklet korteji oluşturularak dünya rekoru denemesi yapıldı. Bin 215 motorun katılımıyla oluşturulan kortej, saat 19.20'de tesis önünden hareket etti. Cunda eski yol da turlayarak Ada Merkezi'ne giren motorculara, trafikte karşılaştığı araçlar da korna ile selam verdi.

10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği Başkanı, MKSF Genel Başkanı Özgür Candar, "Bu sene katılımcı sayısı 4 bin 500 oldu. İlk kez bir motosiklet festivalinde rekor denemesi yapılıyor. Bin 215 motorluk bir kortej oluşturduk. Çektiğimiz videoları ve belgelerimizi Guiness'e göndereceğiz. Rekoru kırıp kırmadığımız bu hafta yapılacak incelemeden sonra belli olacak" dedi.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cunda Adası Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title