Haberler

Rusya'dan Esen Sıcak Rüzgar Tersine Döndü: Türkiye'ye Zeytin Dalı Uzatmayacağız

Güncelleme:

Rusya devlet Başkanı Putin'in sözleri Ankara'da sıcak rüzgarlar estirirken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan buz gibi bir açıklama geldi.

Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin'in Atina'da yaptığı açıklamalar Ankara'da sıcak rüzgarlar estirirken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan bambaşka bir açıklama geldi. Lavrov, Türkiye ile ilişkilerin düzelmesi konusunda herhangi bir şekilde zeytin dalı uzatmadıklarını ifade ederek, öncelikle Ankara'nın özür dilemesi gerektiğini öne sürdü.

"NEREDEN ÇIKTI BU? TÜRKİYE ÖZÜR DİLEMELİ"

Rusya'nın Türkiye ile ilişkileri yumuşatmak istediği yönünde Türk basınında yer alan haberlerle ilgili 'Komsomolskaya Pravda' kanalına canlı yayında konuşan Lavrov, "Türkiye'ye zeytindalı ya da başka bir dal uzatacağımızı söylemedik. Nereden çıktı bu? Biz Türkiye'nin özür dilemesi gerektiğini söylüyoruz. İşlenen savaş suçu nedeni ile de kayıpların tazmin edilmesi gerekir" dedi.

"ÖNERİLERİ DEĞERLENDİRMEYE HAZIRIZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Atina'da yaptığı açıklamalara değinen Lavrov, Ankara'nın önerilerini değerlendirmeye hazır olduğunu söylediğini, ama bundan önce Türkiye'nin yapması gereken şeyi yapmasının şart olduğunu vurguladığını kaydetti.

KRİZ VE AMBARGO DÖNEMİ

24 Kasım 2015 günü, Bayır Bucak'ta Türkmenlerin üzerine bomba yağdıran Rus uçaklarından biri, Yayladağı'nda sınır ihlali yapınca, savaş jetlerimiz tarafından düşürülmüştü. Bu olay üzerine Rusya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler gerilmiş, Moskova yönetimi ambargo kararı almıştı.


PUTİN NE DEMİŞTİ

Rusya lideri Vladimir Putin, ilişkileri düzeltmek istediklerine ancak ilk adımın Türkiye'den gelmesi gerektiğine yönelik bir açıklama yapmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Vladimir Putin Sergey Lavrov Türkiye Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (28)

MUHAFAZAKAR DEMOKRAT:

LAVİİİROV SEN TÜRKİYE İLE SAVAŞ HALİNDEMİSİN Kİ SAVAŞ SUÇU DİYORSUN. BAŞKA BİR ÜLKEYİ İŞGAL ETMİŞSİN. TÜRKİYE O UÇAĞI DÜŞÜRMESEYDİ RUSLAR ÇOKTAN SURİYEYİ İŞGAL ETMİŞTİ. ARTIK O DÖNEMLER BİTTİ. HERKES HADDİNİ BİLECEK. ARTIK TÜRKİYE VAR

38
5
yanıtYanıtla
deli:

cahil çapın ne senin:)

yanıt2
yanıt7
BFG:

ULAN SLK HERİFLER DAHA DÜN CUMHURBAŞKANINIZ SAYIN PUTİN SAYIN PUTİN DİYİP DURUYORDU. SİZİN KASIMPAŞALI DA PİŞMAN OLMUŞ O UÇAGI DÜŞÜRDÜĞÜNE. RUSYANININ GÜCÜ DE COGRAFYASI DA YER ALTI ZENGİNLİKLERİ DE TÜRKİYEYİ KATLAR BUNU İYİ BİLİN ONA GÖRE KONUSUN

6
34
yanıtYanıtla
urfalı Türkmen:

putin belasını arıyor inşaallah bulacak. lavrova gelince adam rus değil ermeni asıllı. ondan dolayı ruslar ile aramızın iyileşmesine karşı gelmesi kanının icabı.

26
3
yanıtYanıtla
asdf:

psikolojik sorunlu bu adamlar. kendi gerçekliklerini kurmuşlar. resmen şizofrenin bir şeklini yaşıyor rus yönetici tayfası.

24
2
yanıtYanıtla
musa dunya:

devam et o zaman özür dilemesi gereken rusya önce rus halkından sonra bizden sonrada Türkmenlerden özür dileyeceksin. birde tarsusda düşürdüğünüz keşif uçağımız için özür dileyeceksiniz siz bizi aptal mı sanıyorsunuz defolup gideceksiniz israille abd ile ilişkilerini gözden geçir putin yoksa dağılacak tek ülke sensin suriye değil

24
1
yanıtYanıtla
anket:

evet bu memlekete kim çalışırsa urusu batısı abd si onlara düşman bunu anlamak zor değilde şu içimizdeki hainlere ne oluyo

22
3
yanıtYanıtla
süleyman:

yahu rusyanın can dostu çinde sebzesi de meyvesi de bol miktarda yetişiyor çinden yapılan ihracatlarını arttırdılar bile ne ekonomik krizinden bahsediyorsunuz? doğrusu sadece kendinizi kandırıyorsunuz

6
14
yanıtYanıtla
salak koyunlara:

Görüyormusunuz sahtekarları, 2016tıda 2014dün rakkamlarını veriyorlar. 2015in ihracatı 143 milyar dolardı, 2016 dahada düşük olacak, koyunlar ekonomiyi maf ettiler.

5
11
yanıtYanıtla
bence:

Bu Lavrov, çok sinsi ve tehlikeli, bağlantıları da çok geniş ve derin. Putin bile Lavrovdan tırsıyor.

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title