Haberler

Molla Ömer'in Ölümünün Ardından Yeni Taliban Lideri Belli Oldu

Güncelleme:

Taliban'ın yeni lideri, Molla Ömer'in "güvenilir yardımcısı" Molla Aktar Mansur oldu.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, Molla Ömer'in ölümünü resmen teyit ettikten sonra örgütün yeni lideri de resmen açıklandı. Medyada dün yer alan iddialarda belirtildiği gibi Taliban'ın yeni lideri, Molla Ömer'in "güvenilir yardımcısı" Molla Aktar Mansur oldu.

AFP'nin haberine göre; Taliban'ın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Molla Ömer'in ölümünün ardından liderlik konseyi ve ülkenin İslam âlimleri, uzun müzakerelerden sonra, onun yakın, güvenilir dostu ve eski yardımcısı Molla Aktar Mansur'u liderliğe getirdi. Molla Ömer hayattayken, Molla Mansur, bu ağır sorumluluğu alabilecek güvenilir ve uygun kişi olarak görülüyordu" ifadesi yer aldı.

AFGANİSTAN ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULAMIŞTI

Afganistan Devlet Başkanlığı Sarayı dün erken saatlerde, Molla Ömer'in öldüğü yönündeki iddiayı doğrulamıştı. Saraydan yapılan yazılı açıklamada, 55 yaşında olduğu sanılan Molla Ömer'in 2013 yılında Pakistan'da öldüğü bildirildi.

Örgütün kurulduğu 1990'lı yıllardan bu yana kamuoyu önünde hemen hemen hiç görülmeyen Molla Mansur, Taliban'ın en önemli figürlerinden biri. Amerikan işgalinden önce Kandehar valiliği görevinde bulunan Molla Mansur, Havacılık Bakanlığı da yaptı.

EN UYGUN ADAY

Yıllardır Taliban'ı takip eden gazeteci Yehia Ghanem, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, Molla Mansur'un örgütün çok önemli ve çok büyük birçok istihbarat operasyonunu yönettiğini söyledi. Ghanem, Mansur'un Taliban'ın doğduğu Kandehar'daki liderliği ve istihbari deneyimi sayesinde Molla Ömer'in yerini için en uygun aday haline geldiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Zabihullah Mücahit Afganistan Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

alperen:

Şunların suratlarına bakın nasıl tibler bunlar

15
7
yanıtYanıtla
ATAK5:

AHADA CEDDAL

5
4
yanıtYanıtla
MOLLA CEVHER:

Molla Ömer ALLAHIN ASLANİ

1
4
yanıtYanıtla
yssı:

sıfatlardan belli ne oldukları arkadaş Müslümanız diyorlar örgüt kuruyolar Müslüman öldürüyolar hiç israile saldırmıyolar var bunda bi hintlik anlayana

2
0
yanıtYanıtla
ITSAVAR:

Oda geberir yârin birgun korbeygir gibi hyirlisiya yardimcisi hazir olsun sdide

1
0
yanıtYanıtla
ITSAVAR:

Bu adam zaten cehennem zebanisi resmen simdi evine domnus neguzel

1
0
yanıtYanıtla
EceMobil-IOS:

Yani Akp limiydi?

0
0
yanıtYanıtla
mücahit:

Allah tan size hidayet diliyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title