Haberler

Modern Kesimin Yüzde 47'si CHP'yi Destekliyor

Güncelleme:

KONDA Araştırma şirketinin TÜSİAD toplantısında sunmuş olduğu analize göre; kendini modern diye tanımlayanların yüzde 47'si CHP'ye oy vermiş.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından anket şirketleri sonuçlarla ilgili analizlerine devam ediyor. Seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden şirketlerden biri olan KONDA Araştırma şirketi, TÜSİAD toplantısında son seçimlerin bir röntgenini sundular.

MODERN KESİM CHP'Yİ DESTEKLİYOR

Tarhan Erdem ve Bekir Ağırdır tarafından yapılan sunumda sadece oy hareketleri değil; hayat tarzı, eğitim, şehirleşme ve ekonomik beklentiler açısından seçmenlerin nasıl davrandığı anlatılıyor. Mesela, kendi hayat tarzını “modern” diye niteleyen seçmenlerde CHP’nin oy oranı yüzde 47’dir. Bu kesimde AK Parti’nin oyu yüzde 21’de kalıyor. MHP yüzde 12.

MUHAFAZAKARLAR "AK PARTİ" DİYOR

Öbür yanda, “geleneksel muhafazakâr” hayat tarzını tercih eden seçmenlerde AK Parti’nin oyu yüzde 42’ye çıkıyor, CHP yüzde 20’ye iniyor. MHP’nin puanı yüzde 16. “Dindar muhafazakâr” hayat tarzını benimseyen kesimlerde ise AK Parti yüzde 63’e çıkarken CHP yüzde 7’ye düşüyor. MHP’nin puanı yüzde 11.

ANALİZDEN İLGİNÇ RAKAMLAR;

Üniversite eğitimli seçmen oranları: CHP %22, MHP %18, AKP %10, BDP %5, Türkiye ortalaması %14

Lise seviyesinin altında eğitimli seçmen oranları: BDP %71, AKP %67, MHP %49, CHP %43, Türkiye ortalaması %58.

Kim neye oy veriyor: Seçmenlerin %25'i oyunu ideolojiye, %25'i partinin lideri için, %20'si taraftarlık duygusuyla, %20'si seçim kampanyaları sonucunda veriyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bekir Ağırdır Tarhan Erdem Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500

Yorumlar (130)

osmanlıyycimen@gmail.com:

Ünlü şairimiz nedemiş orasını burasını açmak medeniyetse hayvanlar sizden daha medeni....

26
6
yanıtYanıtla
Selçukluyabgutigin@hotmail.com:

Başını örtüp de kapandığını sanarak orasını burasını açanlar da hiç medeni sayılmazlar kardeşim...

yanıt0
yanıt0
Sofpr67sofpr67@mynet.com:

Harika tespit :D

yanıt0
yanıt0
ORHAN ÖZTÜRKorhanozturk023@hotmail.com:

VAY ANAM VAYYYYYYYYY. KENDİZİ KANDIRMAYIN CHPLİLER. NE HALLERE DÜŞTÜNÜZ.KENDİNİZİ ÖNDE GÖSTERMEK İÇİN NELER YAPIYURSUNUZ.KOMİK OLMAYIN

20
11
yanıtYanıtla
Devrimwww.devri..com:

Tabiki aydin kesimi görüşu demokraside yana oluyor ama ne yazık ki ülkemizde kültür seviyesi düşük olduğu için Başbakanda konuşma kabiliyeti iyi olduğu için biraz da insanlarmz birazda kokmuş peynir makarna hastası olduğu icin tabiki akp diyorlar barbarlarimiz sağ olsun yapacak bir şey kalmıyor

6
19
yanıtYanıtla
osmanlıyycimen@gmail.com:

Şair nedemiş. soyunup açılmak medeniyetse hayvanlar sizden daha medeni.

yanıt0
yanıt0
YUNUS SEVREseveryunus_25@hotmail.com:

BARBAR SENİNGİBİ İNSANLARDIR MODERN ÇAĞDAŞ OLABİLMEK İÇİN SİZİN GÖRÜŞÜNÜZDEN OLMAK GEREKİYOR SİZİN BAKIŞ AÇINIZ BU İŞTE NEKADAR GERİCİ OLDUĞUNUZ ORTADA

yanıt0
yanıt0
güçlü türkiyeblghn60@gmail.com:

sen kendini çok mu akıllı görüyosun? bu ülkeyi kara bi leke haline geirmeye çalışanlar sizlersiniz.medeniyet dediğiniz avrupaya adaleti getiren osmanlı barbar diye hitap ettiğin kesip senden daha insan..

yanıt0
yanıt0
uzun adammurat131@mynet.com:

senin gibi yenilgiyi hazmedemeyen kendini akıllı sanan aptallarla dolu chp kulisleri hahahah ezikleeeeeer mahkuuuumlaar

yanıt0
yanıt0
vatandaş.go.zukara@hotmail.co.uk:

ülke insanını aşagılamak muhalefetese bu zihniyet yere batsın bu ülkede zenginleri doyuramadıgımız için insanlar eziyet çekiyor.sosyalist düşünceler ne zamandan beri burjuva partisis oldu

yanıt0
yanıt0
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title