Haberler

Mobilyacılarda Özcan Ayhan Yeniden Başkan

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan güven tazeledi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan güven tazeledi.

Marangozlar ve Mobilyacılar Odası'nın Esnaf Sarayı Düğün Salonu'nda yapılan kongresinde iki aday yarıştı. Genel kurulun divan başkanlığını Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak yaptı. Başkan adayları Özcan Ayhan ile Ziya Çalışkan birbirine başarılar diledi.

Çalışkan, "Bugüne kadar bu odaya kim hizmet etmiş ise hepsinden Allah razı olsun. Biz iddia ediyoruz ki, 2023 yılı bizim yılımız olacaktır. Odayı daha iyi yerlere getirmek için mücadele edeceğiz. Biz bu işi hizmet işi olarak görüyoruz. Diğer arkadaşlar ise 11 yıl yetmedi, bir 4 yıl daha istiyoruz diyorlar. Acaba ne için istiyorlar? Burada ne var? Sizler için araştırdık. Geçen seçimde üye sayımız bin 141'di, bu seçimde 382'ye kadar düştü. Neden düştü? Bunlar üyelerine hizmet etmiyorlar mı? Yoksa Ticaret Odası'na mı çalışıyorlar? Odamızın görevi, odamızın yaşlı üyelerinin hanımlarına yardım etmek olmalıydı. Bu arkadaşlar yaşlı insanlara iki de bir icra kağıdı gönderdiler. Kadın rahatsız oldu, kadın kanser hastası zaten. Bir gün gidip hatırını sormadılar. Yaşlı kadın oda yönetiminin kendisinden iki bin liraya yakın para istediğini söyledi. 2012 yılı ajandasında görülen 16 firma var, bunların hiçbiri bizim üyemiz değil. Böyle olursa tabii üye sayısı düşer, odayı kapatırsınız da. Kayseri uyumuyor. Kayseri 2 milyon avro hibe alıyor. Bizim arkadaşlar yan gelip yatıyor. Oda kaydı olmayanlara görev verdiler. Katalog da 80 firma bulunuyor. Takvim yaptırdınız, hiç biri üyemiz değil. İş sağlığı ve güvenliği için fiyat teklifi aldılar. Kongremiz hayırlı olsun" dedi.

Çalışkan'ın iddialarına cevap veren BESOB Başkanı Arif Tak, "Üye sayısının azalmasından oda yöneticileri sorumlu olamaz. Yıllardan beri insanlar dükkanlarını kapatıyor, kaydını sildirmiyor. Bursa'da aynı şekilde sayı azaldı. Vergi mükellefi olmayanların kayıtları bakanlık tarafından pasife alındı. Bir kadından para alınmayacak denmiş, ama alınmış. Para alınmaması mümkün değil. Yasa gereği alınması gerekiyor. Alınmaması suçtur" dedi.

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise, "Biz seçim zamanları sahneye çıkanlardan değiliz. Biz karınca gibi çalışanlardanız. Düğün zamanı cırcır böceği gibi ötenlerden değiliz. Biz hizmet yaptık. Ben seni önce Allah'a, sonra üyelere havale ediyorum. 10 yılda bir kere odanın faaliyetine katıldım de, ben başkanlığı bırakırım. Geldin mi bir faaliyete? Başkanlığım sırasında mobilya tanıtım grubunun 54 toplantısına katıldım. Mobilya sanayinde o kadar boş dükkan vardı ki, TOKİ girecekti oraya. Şimdi sanayi de bir tane boş yer yok. Bu çalışmamızın meyvesini gördük. 6 bin 500 metrekare olan fuar alanını 24 bin 500 metrekareye çıkarttık. Yurtdışından misafirler geldi. 100'ün üzerinde araç giydirdik. Kötü mü yaptık? İnegöl mobilyasının reklamlarını yaptık. Burada pay hepimize düşüyor. Üye sayısı Türkiye genelinde düştü. 422 üyemiz var. Bir hafta da 20 üye kayıt yaptırdı. İnegöl Mobilyacılar Odası Türkiye'nin en marka odasıdır. Türkiye'de mobilya fuarı düzenleyen hiçbir oda yoktur. Bunlar eski başkanlarımızın sayesinde oldu. İnsanlar icraat yapmalı. Hiçbir toplantımıza gelmemiş insanların bu şekilde ithamda bulunmasını kınıyorum. Çek sorgulama yaptık. Çalıntı çekler çıktı. Esnafımıza kötü mü yaptık? Sıkıntılı esnaflarımıza bildirdik. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara geziler düzenledik. Mobilyacılarımızın ufkunu açtık. Elazığ'a mobilya desteğinde bulunduk. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde üyelerimiz için küçük küçük alanlar böldürdük. Bu dönem de öyle bir çalışma yapıyoruz. Küçük Sanayi Sitesi yapmak için çalışıyoruz. Söz vermiyorum, ama uğraşıyoruz. İnternetten proje indirip sunmuyoruz. MODEF fuarlarımıza katılamayan üyelerimizin kataloglarını dağıttık. İnsanların aklını çelmekle olmuyor bunlar. Ramazan aylarında iftar programları düzenledik" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Genel kurula katılan 240 üyeden 197'sinin oyunu alan Özcan Ayhan yeniden başkan seçilirken, diğer aday Ziya Çalışkan'ın listesi ancak 42 oy alabildi. Bir oy da geçersiz sayıldı. Özcan Ayhan başkanlığındaki yönetim kurulunda Ümit Aybil, İsmail Taç, İbrahim Turan, Nejdet Erçiftçi, Ömer Gürkan ve Murat Esiner, denetleme kurulunda ise Sabahattin Tekeli, Abdurrahman Maksutlar ve Ali Karasu yer aldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ziya Çalışkan Özcan Ayhan İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title