Haberler

Mobil Huzur Ekip Projesi Basına Tanıtıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda başlatılan ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan "Mobil Huzur Ekip Projesi" basına tanıtıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda başlatılan ve Çocuk Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan "Mobil Huzur Ekip Projesi" basına tanıtıldı.

İstanbul Emniyet Müdürülüğü'nün talimatları doğrultusunda başlatılan ve Çocuk Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan "Mobil Huzur Ekip Projesi" basına tanıtıldı. Çocuk Şube Müdür Yardımcısı Özlem Temur, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü olarak amaçlarının çocukları korumak ve kollamak olduğunu ifade etti.

Temur, "Proje kapsamında oluşturulan ekibimizin içerisinde 1 başpolis, 1 asayiş veya önleyici hizmetler polisi, 1 trafik polisi, 1 çocuk polisi, 1 sosyal hizmet meslek elemanı ve 2 belediye zabıtası bulunmaktadır" dedi.

Temur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projenin asıl amacının çocukların sokakta dilenmesine, çalışmasına engel olmak ve sokağın tehlikelerinden, risklerinden korumak, onları bu konuda aracı olarak kullanan diğer insanlara da gerekli yaptırımları uygulayabilmek ve bu davranışlarından men ederek sokaktan uzaklaştırmaktır. Ekipler, şu ana kadar çok sevindirici icraatlar yaptı. Yine yetişkinlerin de sokakta çocuklardan hizmet satın almaları kabahat suçunu oluşturuyor. Yine yetişkinlerin sokakta dilenmeleri ve insanları rahatsız etmenin birtakım idari yaptırımları var. Adli makamlara bu projeyi anlattığımızda onların da çok ciddi desteklerini aldık. Adli makamlar da bu konularda yanımızda olduklarını belirttiler. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile de işbirliği içerisindeyiz."

"Çocukları sokaktan aldıktan sonra amacımız sadece adli ve idari yaptırım yapmak değil, bunun yanı sıra bu çocuklarımızı tekrar kazanabilmek" diyen Temur, "Gerçekten ihtiyaç sebebiyle dilenen ya da çalışan ailelere gerekli maddi ve manevi desteğin sağlanması için gerek belediyelerden gerekse Aile ve Sosyal Politikalar'dan, kaymakamlıklarımızdan gerekli desteğin alınmasının sağlanması bu projenin ayaklarından birisidir. Bugüne kadar aktif olarak çalışan ekiplerimizin icratlarna baktığımızda toplamda bin 102 kişi hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 213'üne adli işlem, 694'üne idari işlem yapıldı. Yine sokaktan alınanların 357'sinin çocuk, 745'inin ise yaşı büyük şahıs olduğunu görüyoruz. Bu tahkikatlarda da zaten özellikle bu şahıslar ya da çocuklar, MOBESE kameralarının bulunduğu yerlerin altında aleni bir şekilde dileniyorlar. Biz bu MOBESE görüntülerini de hazırladığımız tahkikat dosyalarına koymak suretiyle bunu bir delil olmak suretiyle savcılık makamına arz ediyoruz ki caydırıcılık sağlansın" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title