Haberler

MİT Tır'ları Soruşturmasında Tutuklanan Emekli Albayın Avukatından Açıklama

Adana’da Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu’nun avukatı yazılı bir açıklama yaptı.

Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu'nun avukatı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "TSK'ya dönük kumpas hız kesmeden sürüyor, ancak bu kez farklı bir sos kullanıyor; cemaat sosu" denildi.

Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin İstanbul'da yürütülen soruşturmada Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu'nun avukatı Harun Taşkın, olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Avukat Taşkın açıklamasında, müvekkilinin 2014 yılında emekli olmasına karşın savcılık tarafından "muvazzaf asker" olarak ifadeye çağrıldığını belirterek, bunun dikkatten kaçmasını eleştirdi. Cihangiroğlu'nun 2009-2012 yılları arasında Avrupa Kriminal Birliği'nde yönetim kurulu üyesi olarak temsil ettiği belirtilen açıklamada, "Meslek hayatı boyunca yüksek sicil notlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözde personellerinden birisi olarak anılan müvekkilim; yasalar çerçevesinde hareket etmenin ödülü olarak Silivri'ye gönderilmiştir" denildi.

"TEKNİK RAPOR CASUSLUK FAALİYETİ OLARAK ALGILANDI"

Açıklamada, "Yasaların amir hükümleri doğrultusunda başında bulunduğu kurumun personeli tarafından bilirkişi raporu hazırlanması; tutuklamanın tek gerekçesi olarak gösterilmiştir. Esasen yargısal faaliyet icra eden bir savcılığın gönderdiği delile yönelik tamamen teknik ve hiçbir öznel görüş içermeyen rapor tanzimi casusluk faaliyeti olarak algılanmış ve bu kapsamda tutuklama tedbirine başvurulmuştur" ifadelerine yer verildi.

"Gerek savcılık sorgulamasında, gerekse mahkeme sorgusunda anılan delilin kuruma intikal ettiği gün konu müvekkilim tarafından sıralı komutanlara arz edilmiştir" denilen açıklamada, "Yapılan bu arz sonrasında yine müvekkilime amirleri tarafından verilen emir kapsamında konu 22 Ocak 2014 tarihinde dönemin İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'na makamında bizzat müvekkilim tarafından iletilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"BU TEMİZLİĞİN NEREDE DURACAĞINI KİMSE BİLMEMEKTEDİR"

Bu operasyon ile kamuoyuna 'TSK, FETÖ işgalinde, onlar kendi temizliğini yapamasa da biz temizliyoruz' mesajı verildiğini öne süren avukat Taşkın açıklamasında, "Ancak bu temizliğin nerede duracağını kimse bilmemektedir. Amaçlanan Ergenekon'da olduğu gibi psikolojik harp kapsamında daha önceden uygulamaya konulan tertiplerin içinde jandarmayı bir şekilde dizayn etme gayesidir" dedi.

Soruşturma kapsamında gizli tanığın ifadesine göre 250 kadar jandarma subayının hedef tahtasına oturtulduğunu kaydeden avukat Taşkın, "TSK'ya dönük kumpas hız kesmeden sürüyor. Ancak bu kez farklı bir sos kullanılıyor; cemaat sosu. Müvekkilimi ve onunla birlikte tutuklanan komutanların suçsuzluğuna inancımız tamdır. Orduya yönelik yapılan bu kumpas planının bir an önce açığa çıkarılması müvekkilim tarafından kendi tutukluluk halinden de daha önemlidir" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Harun Taşkın İstanbul Tsk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title