Haberler

MİT Müsteşar Vekilliğine Musa'nın Getirilmesi

MİT Müsteşar Vekili İsmail Hakkı Musa, kurumda Dış İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Vekilliğine getirilen İsmail Hakkı Musa, kurumda Dış İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1960 yılında Trabzon'da doğan Musa, orta ve yüksek okul eğitimini yurt dışında devam ettirdi. Musa, Yüksek öğrenimini 1987 yılında Nancy II Üniversitesi, Hukuk, İktisat ve İşletme Fakültesi, Siyasi İktisat Bölümü'nde tamamladı.

Yüksek lisans (1988) ve doktora (2001-2008) derecelerini aynı üniversitede alan Musa'nın, tez konusu "Sosyal Haklar ve AB'nin Anayasallaşma Süreci" üzerine iken, doktorası ise "Kamu Hukuku/Topluluk Hukuku" alanındaydı.

Eski Brüksel Büyükelçisi olan ve meslek hayatında birçok önemli görevi yürüten Musa, Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'ın 1000. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde de onur madalyasına layık görüldü.

MİT Müsteşar Vekilliği görevine atanan Musa, kurumda Dış İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Evli ve iki çocuk babası olan İsmail Hakkı Musa, Fransızca ve İngilizce biliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title