Haberler

MİT'e Yeni Yetki! MİT Artık Kayıtsız Silah Taşıyabilecek

Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle MİT'e görev alanında kullanılmak üzere alacağı cihaz, silah ve taşıt gibi taşınır malları 'kayıt altına almama' ayrıcalığı verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün taşınır mallarının kayıt altına alınması, yönetimine ve iç denetimine ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelikte düzenlemeye gidildi.

İŞLEM BELGESİ DÜZENLENMEYECEK

Yönetmeliğin "Giriş ve çıkış kayıt işlemleri esaslarını" düzenleyen maddesine, "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nda yer alan görevlerin ifası amacıyla, satın alma yoluyla temin edilen ve üst yönetici tarafından kayda alınmaması uygun görülen taşınır mallar için işlem belgesi düzenlenmez" fıkrası ilave edildi.Söz konusu "taşınır mallar" ileride kullanılmak üzere depolansa dahi işlem belgesi düzenlenmeyecek.

"KAYIT ALTINA ALMAMA" AYRICALIĞI

Yönetmelikte, makine, alet, edevat, silah, taşıt, iş makinesi, büro makinesi ve döşeme mefruşatı ile benzeri demirbaş malzemeler "taşınır mal" olarak tanımlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte MİT, görev alanında kullanılmak üzere satın alacağı cihaz, silah ve taşıt gibi taşınır malları "kayıt altına almama" ayrıcalığına sahip oldu.

MİT'İN GÖREVLERİ

MİT, şu görevleri yerine getirmek üzere satın alacağı taşınır mallarla ilgili işlem belgesi düzenleyebilecek:

* Milli güvenlik istihbaratını devlet çapında oluşturmak,

* Devletin milli güvenlik siyasetiyle ilgili planların hazırlanması ve yürütülmesinde istihbarat istek ve ihtiyaçlarını karşılamak,

* Kamu kurum ve kuruluşlarının istihbarat ve istihbarata karşı koyma faaliyetlerine teknik konularda müşavirlik yapmak ve koordinasyonun sağlanmasında yardımcı olmak,

* İstihbarata karşı koymak.(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (36)

Dede:

Doğuda masum halkı öldürüp iz bırakmamak için hatta PKK nın üstüne atabilmek için. Şeffaf devletin şeffaf kurumu.

21
12
yanıtYanıtla
Urfalı Laleye Cevap:

Urfalısın ama arapsın. Yani kanın bozuk Urfalı.

yanıt7
yanıt1
yilmut:

MİT in görevler yukarıda 5 madde olarak verilmiş. . . amma ve lakin hangisi yerine getirilmiştir. . . ben bulamıyorum. . . bulan vars hele burada bir yorumlasada öğrensek. . . haaa RTE hakkında konuşulanlar. . . tenkitler. . . dedikodular anında MİT tarafından rapta zapta alınmıştır. . . onda hiç şüpheniz olmasın. . . asli görevi bu olmuştur. . dolayısı ilede saray için en önemli birim halindedir. . güneydoğu PKK olaylarında hiç bir faydası olduğunu zannetmiyorum. . şimdi de silahları kayıtsız kullanacaklar. . . neden. . sebep ??

23
6
yanıtYanıtla
admin777:

Yargisiz infazlarin devlet memuru tarafindan yapilabilmesinin önü açiliyor. Çete, Mafya da devleti. Padişahim çok yaşa!

20
5
yanıtYanıtla
alimm:

aynen. . . bazı aklıevveller sevinmekte. . . bir gün o taş başını yaracak oysa. . . .

yanıt1
yanıt2
PALA:

Bir adamın kibiri ülkeyi ne hale getirdi.

13
10
yanıtYanıtla
Cancan:

Türkiye''de insanlar ölduruluyor kayıt altına alınmıyor silahda neymiş Tayyibin babasının çiftliği olmuş zaten

15
7
yanıtYanıtla
Deniz:

Vatan haini bilmem ne gibi klişe kelimeleri ezberleyip gelmişsiniz anca boş boş sloğan atıp duruyorsunuz soğan cücükleri. Bunlar OHALı getirecekler tekrar. OHAL bu ülkeyi geriye götürür, olan gençlerimize olur, garibana olur. Bakan çocukları vekil çocuklar, oğlanlar sefa içinde halk ise acı içinde olacak. Siz biliyormuydunuz OHAL zamanında arabalarının bağajında esrar-eroin taşıyan generaller vardı. Bir paşanın arabasını kim durdurup arama yapacak? Siz anca burda boş boş şovenlik yapın.

14
6
yanıtYanıtla
padişaha muhalifler sessizce öldürülecek:

teröristi öldüreceksen silahı saklamana gerek yok, iftiharla çıkar herkese ilan et. . . . . padişaha muhalif vatandaşı öldüreceksen, evet haklısın silahlar kayıta girmemeli. . . !!!

15
4
yanıtYanıtla
sdgg:

lütfen senin gibilerden başlayalım

yanıt2
yanıt10
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title