Haberler

Mısır'dan Türkiye'ye Ağır Hakaretler

Güncelleme:

Mısır'da Türkiye ve Katar'ı Müslüman Kardeşler'e destek verdikleri için eleştiren Hâkimler Kulübü Başkanı Ahmed el-Zend, "Suikastçı teröristler Türkiye'ye kaçtı." dedi.

Mısır Hâkimler Kulübü Başkanı Ahmed el-Zend, Türkiye ve Katar’ı Müslüman Kardeşler’e destek verdikleri için ağır bir şekilde eleştirdi. Zend, hâkimlere karşı yapılan saldırıların “Türkiye ve Katar’a kaçan teröristler” tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederek, Müslüman Kardeşler teşkilatını hedef gösterdi.

DAHA SIKI KORUMA İSTEDİ

El-Zend, Mısır’da gerçekleştirilen suikastta bir hâkimin oğlunun yaşamını yitirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi’ye çağrıda bulunarak, hâkim ve ailelerinin daha sıkı korunmasını istedi.

"TERÖRİSTLER TÜRKİYE VE KATAR'A KAÇTI"

El Ahram gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Mısır’da hâkim ve savcılar arasında son derece etkili olan ve Mısır’daki hâkimlerin yüzde doksanın üye olduğu ‘Hâkimler Kulübü’ adına konuşan El-Zend, hâkimlere karşı yapılan saldırıların “Türkiye ve Katar’a kaçan teröristler” tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederek, Müslüman Kardeşler teşkilatını hedef gösterdi.

"SUİKASTI YAPANLAR TÜRKİYE VE KATAR TARAFINDAN DESTEKLENİYOR"

El-Zend yargı mensuplarına yapılan saldırıları görüşmek üzere tüm hâkimleri acil toplantıya çağırdı. Çağrıya ilginin az olduğu ve birkaç üyenin hazır bulunduğu toplantıda konuşan El- Zend, “Çarşamba günü Kahire Mahkemesi Hâkimlerinden Mahmud el Sayed’in oğlu suikasta kurban gitti. Belli ki hedef hâkimin kendisiydi ancak saldırıda Sayed’in oğlu henüz kimlikleri saptanmayan katiller tarafından öldürüldü. Bu suikastı yapanlar Türkiye ve Katar tarafından desteklenen rejime muhalif olan İslamcı terörist gruplardır. Bu iki ülkenin Mısır’la ilişkileri, İslamcı Muhammed Mursi devrildikten sonra gerginleşmiştir” dedi.

“FUHUŞ PARALARIYLA KARNINIZI DOYURUN”

Uzun yıllardan beri Müslüman Kardeşler ve İslamcılara düşmanlığı ile tanınan El-Zend açıklamasında “terörist grup”lara şu sözlerle seslendi:

“Türkiye’ye gidin ve sizi cehenneme götürecek ‘fuhuş’ paralarıyla karnınızı doyurun. Aşağılanmak için Katar’a gidin ve kırıntılarını size vermeleri için yöneticilerin önünde diz çökün”.

SUİKAST ATLATMIŞTI

Sisi’ye de çağrıda bulunan El Zend, “Mursi döneminde tayin edilmiş ve adeta saatli bomba gibi hassas doküman ve belgeleri kaçırıp düşman hükümetlere veren tüm hakim, savcı ve mahkeme çalışanları görevden alınmalıdır” dedi. Geçtiğimiz Ocak ayında El Zend’in evinin önüne konulan bomba patlamadan önce bulunarak imha edilmişti.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Katar Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (20)

sami:

ADAM GERCEKLERi SÖYLUYOR.

23
35
yanıtYanıtla
e.y:

israil piyonları !!

33
11
yanıtYanıtla
ESKİŞEHİR:

SİSİYİ DESTEKLEYEN İÇİMİZDEKİ SATILMIŞLAR BUNA NE DİYECEK MERAK EDİYORUM.

27
14
yanıtYanıtla
antiyobazizm:

merak etme fazla, ben diyeyim sana hemen. iyi demiş çokta doğru demiş. sen kendi üstüne başına bakmadan başkasına kirlisin dersen eğer cevabınıda alırsın işte böyle. terörle mücadele eden bir ülkeden teröre destek veren ülke konumuna indirildik. hepsi hayaldi, ama gerçek oldu karapartiniz sayesinde!

yanıt0
yanıt0
Tatar:

Ne oldu lan mısırlı yalakalar birden erkekleştiniz öyle, Abd önünüze yağlı bir kemik mi attı? dört gün sonrada ananızı beller merak etmeyin, Siz Mısırlılar TÜRKİYEYE LAGA LUGA EDECEK ADAMMISINIZ LAN.

28
7
yanıtYanıtla
gayseri:

Türkiye''nin gönderdigi 200 tane cöp kamyonundaki Türk bayraklarini silmisler. Sevmiyorsaniz, kamyonlari iade edin. Neden bayragi siliyorsunuz? Gercek cumhurbaskani hapiste, teröristler devleti ele gecimis, bir de konusuyor.

27
7
yanıtYanıtla
yazık:

hain varlıklar amerika içinizi karıştırdı tc demokrasiye ve bağımsızlığınıza destek verdi ama yinede yaranamadı şimdi onlarla oyuncak olup askeri harekat yapacaksınız

23
5
yanıtYanıtla
ÖndeR:

Şe Ree F S iz Firavunun D. Lüüüü :D

19
4
yanıtYanıtla
MELEK ASKER..........?:

MISIR''IN DİLİNİ EŞŞEK ARISI SOKMUŞA BENZİYOR. . . . EĞER MISIR BATIDAN LAF-AZAR İŞİTİYORSA BATIYA SİZİN İYİLİK KRİTERİNİZE NE OLDU DEMESİNİ BİLMİYOR MU ? MISIR BATIYA SİZİN KRİTER NE ALEMDE DEMELİ, BATININ UŞAKLIĞINI BIRAKMALI BİZİMLE KAVGA EDEREK BİR YERE VARAMIYACAĞINI BİLMELİDİR. . . . MISIRIN AĞIZI VAR DİLİ YOK . . . . BUNUN SEBEBİ NE. . . MISIR''IN DİLİNİ EŞŞEK ARISI MI SOKTU. . . . . . . . . . ?

15
8
yanıtYanıtla
kapkara:

YARGIÇLAR MISIRI YÖNETİYOR. . .

16
6
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title