Haberler

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Hürriyet ve Adalet Partisi, İhvan yetkilisinin evine yapılan baskına tepki gösterdi Hürriyet ve Adalet Partisi yetkilisi Ebul Iyd: "Baskın, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek dönemindeki 'şafak ziyaretçilerini' hatırlatıyor"

Mısır'daki güvenlik güçlerinin İhvan liderlerinden Subhi Salih'in evine sabah erken saatlerde yaptığı baskın tepki çekti.

Hürriyet ve Adalet Partisi liderlerinden Atıf Ebul Iyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri darbeden sonra feshedilen Şura Meclisi üyesi Subhi Salih'in evine bu sabah güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlendiğini belirterek, "Evin kapısını kırarak giren güvenlik güçleri, içeride Salih'in kızından başka kimseyi bulamadı" dedi.

"Baskın, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek dönemindeki 'şafak ziyaretçilerini' hatırlatıyor" diyen Iyd, baskının düzenleniş tarzının, Mübarek döneminde yürütülen şafak baskınlarını ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) terörist olarak lanse etme çabalarını akıllara getirdiğini kaydetti.

İhvan liderlerinin evlerine düzenlenen baskınların, darbecilerin olayların kontrol altında olduğu yönündeki açıklamalarıyla çeliştiğini dile getiren Ebul Iyd, demokrasi yanlıların gösterilerine ev sahipliği yapan Kahire'deki Rabiatul Adaviyye Meydanı'nın tahliye edilmesi yönündeki girişimlerin darbecilerin sonunu hazırlayacağını da savundu.

Mısır'da hükümet karşıtı olduğu iddia edilen aktivistlerin evlerine şafak vakti baskın düzenleyen emniyet güçleri, "şafak ziyaretçileri" olarak adlandırılmıştı. Baskınlar özellikle Mübarek döneminde yoğunlaşmıştı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title