Haberler

Mısır'da İdam

Mısır'da bugün idam edilen Mahmud Ramazan'ın eşi Lin Muhammed, "Kocam, ülkenin tarihinde basının gerçekleştirdiği en büyük yanıltma operasyonuna kurban gitti" dedi Olay günü yaşananları AA muhabirine anlatan Muhammed, "Eşim, Muhammed Mursi'nin görevden alınmasını protesto etmek için gösteriye katıldı.

Mısır'da bugün idam edilen Mahmud Ramazan'ın eşi Lin Muhammed, "Kocam, ülkenin tarihinde basının gerçekleştirdiği en büyük yanıltma operasyonuna kurban gitti" dedi

Olay günü yaşananları AA muhabirine anlatan Muhammed, "Eşim, Muhammed Mursi'nin görevden alınmasını protesto etmek için gösteriye katıldı. Sidi Cabir bölgesinde bir binanın üzerinden göstericilere seramik parçaları ve taş atan, ellerinde de pompalı tüfek olan baltacılar vardı. Onları durdurmak için bir grupla çatıya çıktılar. Çatıda baltacılar ile grup arasında arbede yaşandı" diye konuştu.

Öldüğü belirtilen çocuğun "yukarıdan atılarak hayatını kaybettiğinin" tespit edilemediğini belirten Muhammed, "Biz baltacı değiliz, Mahmud bir petrol şirketinde muhasebeciydi, babası mühendis, ben ise doktorum. İçişleri Bakanlığı'nın onun adına sunduğu beyanlar tehditle alınan ifadelerdi" şeklinde konuştu.

En büyüğü 5 yaşında 2 çocuk annesi Muhammed, "İster ölü, ister diri Mahmud'u savunmaya devam edeceğim, hakkını bırakmayacağım" ifadelerini kullandı.

İskenderiye'nin Sidi Cabir bölgesinde, 5 Temmuz 2013'te darbe karşıtları ile yandaşları arasında çıkan olaylarda, "bir çocuğun binadan atılarak hayatını kaybettiği" öne sürülerek, bu olayla ilgili sanıklar hakkında, "kasten adam öldürmek, silah bulundurmak, İhvan'a üye olmak, vatandaşları korkutmak, kamu kurumlarının çalışmasını engellemek" iddialarıyla dava açılmıştı.

Yerel mahkeme, 19 Mayıs 2014'te sanıklardan Mahmud Ramazan'ı idama, 18 kişiyi de müebbet hapse mahkum etmiş, aynı davada 8 kişiyi 15'er, 35 kişiyi 10'ar yıl ve 1 kişiyi de 7 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Söz konusu kararlara itiraz edilmiş, 5 Şubat'ta temyizi görülen davada kararlar aynı şekilde onanmıştı.

İçişleri Bakanlığı, söz konusu olayda idama mahkum edilen Mahmud Ramazan isimli şahsın cezasının bugün infaz edildiğini duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Muhammed Mursi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title