Haberler

Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması

"Fetih Camisi olayları" olarak bilinen davada, sanıklar mahkemeye getirilemeyince duruşmanın cezaevinde yapılması kararlaştırıldı.

Mısır'da, "Fetih Camisi olayları" olarak bilinen darbe karşıtlarının yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, "Fetih Camisi olayları" davasında yargılanan 494 sanığın mahkeme salonuna getirilememesi nedeniyle bir sonraki duruşmanın, Adalet Bakanlığının talimatıyla Nil Deltası'ndaki Vadi Natrun Cezaevinde yapılmasına karar verdi.

Duruşma 29 Mart'a ertelendi.

Söz konusu davada yargılanan 494 sanığın mahkeme salonuna getirilememesi nedeniyle duruşma daha önce birçok kez ertelenmişti.

Mısır Başsavcısı Hişam Berakat, Ağustos 2013'te Ramses Meydanı yakınındaki Fetih Camisi ve El-Ezbekiye Polis Karakolunda meydana gelen ve 210 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili, "şiddete teşvik, adam öldürme, polise saldırı, kurum ve kuruluşları ateşe vermek" suçlamalarıyla 494 sanığı, Kahire Ceza Mahkemesine sevk etmişti.

Kahire Ceza Mahkemesinde geçen yıl Ağustos ayında görülen ilk duruşmada, aynı zamanda Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in davasına da bakan hakim Mahmud Kamil er-Reşidi davadan çekildiğini açıklamıştı.

Darbe karşıtı gösterilerin merkezindeki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki halka ateş açarak ve zor kullanarak kanlı şekilde tahliyesini protesto eden yüzlerce kişi, 16 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinden kaçarak Ramses bölgesi yakınındaki Fetih Camisi'ne sığınmış, camiyi boşaltan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Nil Deltası Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title