Haberler

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Ülkenin bir çok kentinde "Öğrenciler Devrimin Kahramanları" adı altında darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.

Mısır'ın birçok kentinde darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin "Öğrenciler Devrimin Kahramanları" adıyla organize ettiği gösteriler kapsamında başkent Kahire, Giza, İskenderiye, İsmailiye, Minya ve Garbiye'nin birçok bölgesinde eylem yapıldı.

"Rabia işaretli" döviz ve pankartlar taşıyan çoğunluğu öğrencilerden oluşan göstericiler, Temmuz 2013'te gerçekleştirilen askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve darbe karşıtı tüm tutukluların serbest bırakılmasını talep etti. Ülkedeki hayat pahalılığından da şikayet eden göstericiler, "Korkma söyle, asker gitmeli" şeklinde sloganlar attı.

Kahire'nin Medinetu'n-Nasr semtindeki gösterilere güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Garbiye'de ise gösteriye katılan 16 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'de gerçekleştirilen askeri darbenin ardından üniversitelerde sık sık yönetimi protesto gösterileri düzenleniyor. Güvenlik güçlerinin eylemlere müdahalesi sonucunda bugüne kadar çok sayıda öğrenci hayatını kaybetmiş, bir çok öğrenci de yaralanmıştı.

Darbe karşıtı öğrenci hareketlerinden yapılan açıklamalarda, yeni akademik yılın başlayacağı 11 Ekim'den itibaren de üniversitelerde geniş katılımlı eylemler düzenleneceği duyurmuştu.

Mısır yönetimi ise üniversitelerde yeni eğitim döneminde, muhtemel öğrenci gösterilerine karşı ülke genelinde gerekli tedbirlerin alındığını açıklamış, Başbakan İbrahim Mihlib, üniversitelerde yaşanan şiddet olaylarının tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini ifade etmişti. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title