Haberler

Mısır'da Casusluk Davası

Güncelleme:

Mısır Mahkemesi, İsrail için casusluk yaptığı suçlamasıyla yargılanan Ürdünlü sanık hakkında 10 yıl, İsrailli sanık hakkında ise müebbet hapis cezası kararı verdi.

Mısır Mahkemesi'nin İsrail için casusluk yaptığı suçlamasıyla yargılanan Ürdünlü sanık hakkında 10 yıl, İsrailli sanık hakkında ise müebbet hapis cezası verildiği belirtildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ürdünlü haberleşme uzmanı, mühendis Beşşar Ebu Zeyd ve İsrail İstihbarat Servisi üyesi İsrailli Ovfer Herary, İsrail için casusluk yaptığı suçlamasıyla yürütülen dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Olağanüstü Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin baktığı davada tutuklu Ebu Zeyd hakkında 10 yıl, Herary hakkında gıyaben müebbet cezası (25 yıl) verildi.

Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığı, 25 Ocak 2011 Mısır devriminin ardından Mısır'daki telefon görüşmelerinin, İsrail'de dinlenmesine imkan sağladığı gerekçesiyle söz konusu sanıklar hakkında dava açılması talebinde bulunmuştu. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title