Haberler

Sisi Katar Emiri'nden Özür Dileyip Ekledi: Türkiye'ye Bir Şey Demedik

Güncelleme:

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Katar ve Türkiye aleyhine yapılmış, resmi tek bir olumsuz açıklama dahi olmadığını söyleyerek Katar Emiri'nden özür diledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinden Katar ve Türkiye aleyhine yapılmış, resmi tek bir olumsuz açıklama dahi bulunamayacağını belirtti.

Londra'da yayınlanan "Eş-Şarku'l-Avsat" gazetesine konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ülkesinin Türkiye ve Katar ile ilişkilerine değindi.

"TÜRKİYE'YE BİR ŞEY DEMEDİK"

Sisi, "Bana bu iki devletten birine karşı Mısır tarafından yapılmış kötü bir açıklama göster. Kesinlikle Mısır'dan Katar ve Türkiye'ye karşı yapılan olumsuz tek bir resmi açıklama dahi yok" dedi.

Doha'nın Mısır basınının kendilerine saldırdığı suçlamasına yönelik soruya cevap veren Sisi, "Mısır basınının özgürlük alanı var. Devrimden sonra daha da arttı. Bu öyle bir dereceye ulaştı ki bazılarına basının rejim tarafından yönlendirildiğini düşündürüyor. Bu da Mısır'ın zor duruma düşmesine neden oluyor. Basında yer alanları bize, resmi makamlara mal edenler var. Ancak gerçek olan, basındaki görüşlerin Mısır halkının öfkesini, yönelimlerini ve kamuoyunu yansıtıyor olması" diye konuştu.

"KATAR EMİRİ'NDEN ÖZÜR DİLERİM"

Sisi, geçen yıl Eylül ayında New York'taki BM Genel Kurulunda Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani'den annesi Muza binti Nasır aleyhine Mısır basınında yer alan haberler için "özür dilediğini" belirterek, Al Sani'ye yalnızca Katarlı bir hanımefendi değil, hiçbir Arap kadına her ne şekilde olursa olsun hakaret edilemeyeceğini ifade ettiğini vurguladı.

Sisi, Katar'dan bir şey istemediklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Burada halkın iradesi söz konusu. Bunu herkesin anlamasını istiyoruz. Bu hafife alınmamalı ve göz ardı edilmemeli. Burada asıl soru Mısır'ın düşmesini desteklemek kime yarar sağlar? Herkes bilsin eğer Mısır düşerse Allah korusun bölge en az 50 yıl sürecek çatışma ortamına girer."

SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ

Sisi, Suudi Arabistan'a yarın gerçekleştireceği ziyaretin önemli ve yapıcı olduğunu kaydederek, Arap dünyası ve onu çevreleyen zorluklar, Yemen'deki gelişmeler, Kızıldeniz'i Aden Körfezi'ne bağlayan Bab'ül Mendep boğazındaki seyir güvenliğinin nasıl korunabilirliği konularının görüşüleceği bilgisini verdi.

Suudi Arabistan'ın 1956'daki Süveyş Savaşı'nda (İkinci Arap-İsrail Savaşı) ve sonrasında Mısır'ın yanında olduğunun altını çizen Sisi, yeni Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile bu özel ilişkinin sürdürülmesini arzuladıklarını belirtti.

IŞİD İLE MÜCADELE

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, terör örgütü IŞİD'in ortadan kaldırılmasının ancak birlik ile mümkün olduğunu belirtti. Bunu, terörün ortadan kaldırılması yolunda atılacak ilk adım olarak nitelendiren Sisi, birlikten kastının bütün alanlarda kapsamlı iş birliği ve koordinasyon anlamına geldiğini ifade etti. Sisi, bu konuda bir güç oluşturabilme iradesine sahip olunduğunu kaydederek, "Eğer birlik olur, dağılmaz ve ortak hareket edersek teröristler bize bir zarar veremez" görüşünü dile getirdi.

Sisi ayrıca, kardeş ülkelerle, ortak Arap gücü oluşturulması konusunda istişareler yürütüldüğünü aktardı.

İHVAN'IN SİYASET SAHNESİNE DÖNMESİ

İhvan'ın yeniden siyaset sahnesine dönmesinin mümkün olup olmadığı hakkındaki soruya Sisi, bu konuda Mısır kamuoyunun görüşüne bakacaklarını ve halkın razı olduğu şeyin derhal uygulanacağı cevabını verdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Batı'nın bu konuda baskı yapması durumuna ilişkin ise "Herkes şunu bilmelidir ki Mısırlıların yaptığı iki büyük devrimden sonra ( 25 Ocak 2011 ve 30 Haziran 2013) Mısır gibi bağımsız bir ülkeye herhangi bir baskının olması zordur" dedi.

SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ

Suriye'deki kriz hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sisi, şunları ifade etti:

"Suriye krizi gerçekten çok karmaşık. Yaklaşık 4 yıldan bu yana devam eden ve daha da devam edecek gibi görünen meselenin çözümü için farklı görüşler var. Biz başından itibaren barışçıl siyasi çözüm ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması şeklindeki görüşümüzü belirttik."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (69)

DoktorcumMobil-IOS:

Sisi'yi iyi tanıyın. Şeriatın bir parçası ihvan üyeleri olsaydı; şimdi onlarda Işid saflarında yer alacaktı. Mısır halkının Sisi'ye minnet borcu vardır.

28
34
yanıtYanıtla
Demokrat:

Ihvan itleri şeriatcı faşistlerdir, onlara karşı mücadele medeniyetin barbarlara karşı mücadelesidir. Bazi tahsilsiz cahil coğunluğu olunca demokrasinin her şeye izin verdiğini zannediyor ama şeriat yanında baska birşey yaşatmıyacağına göre siyasal seriatıda yaşatmamak lazım. Isteyen kendi evinde istediği şeriatı yaşar.

23
31
yanıtYanıtla
BİZEDE BİR SİSİ LAZIM:

BÜYÜKSÜN SİSİ, ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN, ÇOK AKILLI ADAMSIN VESSELAM, MISIR HALKINI ÇOK BÜYÜK BİR KARA TEHLİKEDEN KURTARDIN, YOBAZ ÇAĞINA DÖNECEKTİNİZ. ASLINDA İSLAMI DA BU SAHTEKARLARIN ELİNDEN KURTARDINIZ, BUGÜN DÜNYADA GÜZELİM İSLAM DİNİMİZİ BU ŞARLATANLARIN MISIRDA OLDUĞU GİBİ HER YERDE BİZDE BİLE İNSANLARI DİNDEN İSLAMDAN SOĞUTMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR, ÜSTELİK BUNLARDAN DAHA TEHLİKELİ İŞİD GİBİ BİR SAPIKLAR GURUHU MEYDANA ÇIKTI, ALLAHIN DİNİNİ HERGÜN ONLARCA KANAL, DERGİ, KİTAP YAZA YALAN YANLIŞ YAZA YAZA ANLATA ANLATA YİYE YİYE BİTİREMEDİLER, VARSA YOKSA KENDİLERİ, İÇLERİNDE NE BİR İNSAN SEVGİSİ NE BİR İSLAM BAĞI VAR, KİN, NEFRET, NE ARASAN BUNLARDA, HELAL OLSUN SANA SİSİ, BİR MÜSLÜMAN TÜRK OLARAK ELLERİNDEN ÖPÜYORUM.

11
42
yanıtYanıtla
GURBETCi:

EN SON KONUSMASI GEREKEN SENSiN OTUR OTURDUGUN YERDE DEMOKRASiDEN ÖZGÜRLÜKDEN BAHSEDIYORSUN BiRDE iKi YÜZLÜ SEN DEGiLMiSiN MISIR HALKININ SECTiGi HÜKÜMETi DARBEYLE DEViREN AMERiKAN iSRAiL USAGI

50
3
yanıtYanıtla
Demokrat:

Yaşa be Sisi, gebert bütün ihvan itlerini.

15
33
yanıtYanıtla
OKTAY:

FIRAVUN

43
4
yanıtYanıtla
sisiye destek:

absürt ve akp ağzıyla yorum yapmayın. adam mısır için doğru olanı yaptı. yoksa mısır da suriye gibi olup yüzbinlerce insan ölecekti. mısır köklü bir devlettir ve mısır ordusu ülkesini koruma refleksi ile yönetime el koyarak asayişi sağlamıştır. biraz empati yaparak konuşun.

12
27
yanıtYanıtla
Nihat. ÜnalMobil-IOS:

İsrail uşağı özgür basından söz ediyor sen israil uşağısın

28
10
yanıtYanıtla
fsmehmet:

sissinion kellesini istiyoruz !!!!!

31
6
yanıtYanıtla
ZÜHTÜ İNCİLTMEZ:

Ülkende öldürülen insanları ne tez unuttun SİSİ.

30
6
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title