Haberler

Minia Kars'tan Eser Kalmadı

KARS'ta çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal tarafından yapılan kentteki tarihi eserlerin yer aldığı 'Minia Kars', görmeye gelenlerin dikkatsizliğine kurban gitti.

KARS'ta çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal tarafından yapılan kentteki tarihi eserlerin yer aldığı 'Minia Kars', görmeye gelenlerin dikkatsizliğine kurban gitti.

Belediyeye ait Namık Kemal Toplum Merkezi bahçesindeki Minia Kars'ta Kars Kalesi, Taş Köprü, Evliya Camii, 12 Havariler Kilisesi, Kümbet Cami, Ebul Hasan Harakani Türbesi, hamamlar, deftardarlık gibi 20 tarihi yapının minyatürü sergileniyordu. 'Çoban heykeltraş' olarak tanınan Metin Doğrukartal, Minia Kars'ın ziyaretçilerin dikkatsizliği nedeniyle en önemli parçalarının kırıldığını bildirdi. Her biri için aylarca süren çaba ve emek verdiğini vurgulayan Doğrukartal, Kars'ın merkez Çamurlu Köyü'nde ilkokul mezunu olduğunu hatırlattı. Hayvanları meralarda otlatırken bulduğu yumuşak taşlardan heykeller, biblolar yapmaya başladığına işaret eden Doğrukartal, şunları söyledi:

"Gelen turistler sadece kaşar, bal alıp gidiyorlardı. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın sağladığı olanaklarla Namık Kemal Toplum Merkezi'ndeki atölyede yaptığım heykel ve bibloları görenler çok beğendi. Böylece Kars'ın tanıtımına katkı sağladım hem de belediye gelir elde etti. Daha sonra 'Mina Kars'ı yaparak Toplum Merkezi bahçesinde sergilemeye başladık. Kars'ın tarihi dokusunu aylarca uğraşarak taşlara işledim. Bire bir yaptığım minyatürler büyük ilgi gördü. Ziyaretçilerin dikkatsiz kullanımıyla kaz heykelinin başı koparılmış, camilerin minareleri kırılmış, yapılara zarar verilmiş. Son yıllarda gelin ve damat fotoğraf çekimlerinde de Mina Kars kullanılıyordu. Şimdi Minia Kars'tan eser kalmadı. Yazık oldu emeklerime. Çok üzgün ve kırgınım. Şimdi yeniden Minia Kars'ı ayaklandırmak için Namık Kemal Toplum Merkezindeki atölyede kırılan eserleri yenilemeye çalışıyorum."

- Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Namık Kemal Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title