Haberler

Mina'daki İzdiham

Mekke'nin Mina bölgesinde meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan izdihamda hayatını kaybeden Faslı hacı sayısının 10 olduğu bildirildi.

Mekke'nin Mina bölgesinde meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan izdihamda hayatını kaybeden Faslı hacı sayısının 10 olduğu bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mina bölgesinde meydana gelen izdihamda 10 Faslı hacının hayatını kaybettiği, 8'inin yaralandığı belirtilirken, 29 hacının hala kayıp olduğu kaydedildi. Açıklamada, Fas Kralı 6. Muhammed'in Suudi Arabistan yetkililerinin kimlik belirlemede yaşadığı zorluklar göz önüne alınarak, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı temsilcilerden oluşan bir heyetin, kayıp Faslı hacılar ile ilgili araştırmaları yürütmeleri için Suudi Arabistan'a gönderilmesi talimatını verdiği aktarıldı.

Kurban Bayramı'nın ilk günü Mina'da yaşanan izdihamda, Suudi Arabistan yetkililerinin açıklamalarına göre 769 kişi hayatını kaybetmiş, 934 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Suudi Arabistan Mekke Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title