Haberler

Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" Mitingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Polisimize, askerimize, köy korucumuza, kamu binalarımıza, camilerimize sıkılan her kurşunun, atılan her roketin hedefi birliğimizdir, beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Polisimize, askerimize, köy korucumuza, kamu binalarımıza, camilerimize sıkılan her kurşunun, atılan her roketin hedefi birliğimizdir, beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir. Bu oyuna, ne Doğu ne Güneydoğu Bölgemizdeki ne de diğer bölgelerdeki vatandaşlarımız gelmemiştir, gelmeyecektir. Biz aynı delikten iki defa sokulmayacağız. 200 yıldır oynanan oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz" dedi.

Sivil Dayanışma Platformu'nca Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuşan Erdoğan, "Bayrağımız ortada. Benim bugün buradan, milletimden, ekranları başında bizi izleyenlerden bir ricam olacak. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hangi partiden olursa olsun fark etmez, 550 yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Şu anda Türkiye'nin tek ihtiyacı budur" ifadesini kullandı.

Erdoğan, milli irade dışında bir çözümün olmadığını, sandıkta iradeye sahip çıkılırsa, Meclis'e yerli ve milli vekiller gönderilirse gerisinin çok kolay olduğunu belirterek, bu konuda millete inandığını, güvendiğini söyledi.

"Gün bölücülük değil, fitne değil, kavga değil birleşme, kenetlenme, hedeflerimize odaklanma günüdür" diyen Erdoğan, işte bunun için "Rabia, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" dediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer millet olarak birliğimizi kaybedersek inanın bana bir daha asla belimizi doğrultamayız. Başımızı dik tutamayız. Biz bin yıl önce ahdettik, 'Bu coğrafya bizim ebedi vatanımız olacak' dedik. 23 Nisan 1920'de başlattığımız mücadeleyi, 29 Ekim 1923'te yeni devletimizin ilanıyla sonuçlandırdığımız yeni bir ahit daha verdik. 'Elimizde kalan bu toprakları, kurduğumuz bu devleti ilelebet muhafaza ve müdafaha edeceğiz' dedik" şeklinde konuştu.

Bugün ahitlerine sahip çıktıklarını yedi düvele göstermek için Yenikapı'da olduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Teröre karşı milyonlarca nefes olarak, tek ses halinde tepkimizi ortaya koyarken, aynı zamanda bin yıllık kararlı duruşumuzu da ifade ediyoruz. Milletimizin bin yıllık yolculuğunda bugün karşımıza çıkan bölücü terör gibi nice badirelerle karşılaştık. İşte er meydanına kaldığında iş, hamdolsun hepsinin de üstesinden geldik. Yüreğimizi ve dileğimizi ortaya koyarak giriştiğimiz hiçbir mücadeleyi kaybetmedik. Ama fitne karşısında aynı başarıyı gösteremedik. Bakınız, bizim İstiklal Harbimiz boyunca şehit ve yaralı olarak toplam kaybımız 50 bin kişiyi bulmuyor. Buna karşılık Balkan faciasındaki kaybımız 2 milyondur. Dikkat ediniz, Balkan Savaşı demiyorum, Balkan faciası diyorum. Çünkü bu 2 milyon kardeşimiz savaşta değil, devletimizin o bölgeden çekilmesiyle ortaya çıkan kaos ortamında bilinçli olarak kırıma tabii tutularak, yok edilmiştir. Biz Balkanlar'da oradaki çetelere değil, fitneye mağlup olduk."

"Biz aynı delikten, iki defa sokulmayacağız"

Aynı durumun Kuzey Afrika ve Orta Doğu için de geçerli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bugün de bizi başka türlü yenemeyeceklerini bilenler aynı yöntemi devreye sokmaya çalışıyorlar. Polisimize, askerimize, köy korucularımıza, kamu binalarına, camilerimize sıkılan her kurşunun, atılan her roketin hedefi birliğimizdir, beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir. Bu oyuna, ne Doğu ne Güneydoğu Bölgemizdeki ne de diğer bölgelerdeki vatandaşlarımız gelmemiştir, gelmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz aynı delikten iki defa sokulmayacağız. 200 yıldır oynanan oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz. Şimdi buradan, İstanbul'dan, Yenikapı'dan sizlere ve sizlerle birlikte 78 milyon vatandaşıma soruyorum. Bu oyunu bozacak mıyız? Bu tezgahı kuranların başına geçirecek miyiz? Birliğimize, beraberliğimize sahip çıkacak mıyız? Kardeşliğimizi ebediyen yaşatacak mıyız? Minareleri ezansız bırakmayacağız değil mi? Bayrağımızı mahsun bırakmayacağız değil mi? İşte Türkiye, işte millet, nefesinize kuvvet, sesinize kuvvet, yüreğinize sağlık. Bu çelikten iradeye el uzatmaya cüret edenin vay haline. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Kuvvetlendirsin inşallah."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şair Arif Nihat Asya'nın Dua şiirinden, "Biz, kısık sesleriz... / Minareleri, sen, ezansız bırakma Allahım / ya çağır şurada bal yapanlarını / Ya kovansız bırakma Allahım / Mahyasızdır minareler... / Göğü de Kehkeşansız bırakma Allahım / Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allahım / Bize güç ver... / Cihad meydanını, pehlivansız bırakma Allahım / Kahraman bekleyen yığınlarını, kahramansız bırakma Allahım / Bilelim hasma karşı koymasını / Bizi cansız bırakma Allah'ım / Yarının yollarında yılları da Ramazansız bırakma Allahım / Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü / Ya çobansız bırakma Allahım / Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allahım / Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah'ım" dizelerini okudu.

Erdoğan, sözlerini, "Merhum Mehmet Akif Ersoy gibi 'amin' diyorum. 'Amin' desin hep birden yiğitler. Allahu ekber, gökten şehitler. Amin, amin, Allahu ekber..." diyerek tamamladı.

(Son)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

title