Haberler

Milyonlarca Emeklinin Beklediği Maaş Davasında Karar Yarın Çıkabilir

Güncelleme:

Yarın duruşması yapılacak davada olumlu karar çıkarsa, 2000 sonrası emekli olanların maaşlarındaki eksiklik giderilecek.

Milyonlarca emeklinin gözü, yarın duruşması yapılacak davada. İşçi, memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği tarafından açılan intibak davasında karar zamanı geldi. Dava, yarın Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülecek.

MAAŞLARA ZAM GELEBİLİR

Türkiye Emekliler Derneği'nin Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde açtığı davada bilirkişinin talepleri haklı bulan rapor sunması, bu konudaki umutları artırdı. Bu dava da 2 Temmuz'da görülecek. Davada intibak kararı çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara zammın kapısı açılacak. Olumlu karar halinde 2000 sonrasında emekli olanların maaşlarının da, tıpkı 2000'den önce emekli olanların intibak uygulamasında olduğu gibi, 50 ile 350 lira arasında artırılması söz konusu olabilecek.

HAKSIZLIK ORTADAN KALKACAK

Düzenleme ile maaşı düşük olanlar, emsalleri seviyesine getirilecek. Aynı süre çalışıp, aynı gün sayısı prim ödeyenlerin maaşları arasındaki fark kalkacak. Ayrıca, yarın yapılacak duruşmada olumlu karar çıkarsa, sadece 2000 sonrası emekli olan SSK emeklileri değil, tüm kurumlardan emekli olanlar intibak zammına tabi tutulabilecek. Daha önceki intibak düzenlemesi sadece SSK emeklilerini kapsamıştı. (Kaynak: Türkiye)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bağ Kur türkiye Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

umutMobil-ANDROID:

chp nin seçim vaadi hızlandırdı bu işi,bir de iktidar olsa ne güzel olacak kimbilir dibe vurduk çünkü

16
4
yanıtYanıtla
bu ülkede Adalet yokMobil-ANDROID:

bekleyin bak nasıl emekli aleyhine bir karar çıkacak görün. sonrada gidin akp ye oy verin koyun sürüsü

12
4
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

ASLINDA BİR EMEKLİ VATANDAŞ OLARAK ÖNERİM ŞUDUR; ZAM FALAN YAPMAYIN, MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI VEKİL MAAŞLARININ 4''TE BİRİ DEYİN. ZAM FALAN İSTEYEN YOK. HAA! VEKİL MAAŞINA YÜZDE KAÇ ZAM YAPILIRSA EMEKLİYE DE O KADAR ZAM VERİN, VEKİLE YOKSA BİZ DE İSTEMEYİZ!. . BU KADAR BASİT!. .

10
0
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

merak etmeyin bu davayı örtbas ederler

9
1
yanıtYanıtla
gülenMobil-ANDROID:

gözümüz kulağımız bu davada.allah için yaa. yıllarca çalış ve1000lira ile gecin. kira zaten 500

10
0
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

KAYNAK YOK, NAH PARA!. . KAYNAK VAR, AL SARAYA!. .

9
0
yanıtYanıtla
AhmetMobil-ANDROID:

En hayırlısı bu zalim hükümetin bir an önce başımızdan defolup gitmesi...

9
0
yanıtYanıtla
ÜlkücüMobil-ANDROID:

bir elleri verecek digeri alack mmastan verecekler zam geldi deyip alacaklar

8
0
yanıtYanıtla
NEDEN AKP:

somada şehit olan 301 şehit ve ailesi içinmi mahkeme kararına rağmen karar çiğnenerek yapılan kaçaksaray ın aylık gider toplamı 21 milyon (trilyon) bunun içinmi erdoğan bayraktar bakanken avrupa birliğinden borç alınan 145 milyon euro kayıtlara girilmemiş paranın akıbeti belirsiz (kayıp para) cumhurbaşkanının talimatıyla altyapısı hazırlanmış 4g nin iptali sonucu çöpe giden 3 milyar euro çalışan memurların hak arayışları ve emekliye bir türlü verilemeyen zamlar içinmi akp ye oy verelim birisi bana akpye oy vermem için geçerli üç neden saysın oyumu akp ye vereceğim OYUM MHP DİR TEŞEKKÜRLER

7
0
yanıtYanıtla
miraMobil-ANDROID:

sanki akp den başkası gelse sizi paraya boğaca hepsi o koltuğa oturunca yol alıp gidiyo olan fakirler e oluyo

2
4
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title