Haberler

Milli Şehit" Kaymakam Kemal Bey Anıldı

Boğazlıyan Kaymakamı "Milli Şehit" Mehmet Kemal Bey, ölümünün 97'nci yılında ilçede düzenlenen törenle anıldı.

Boğazlıyan Kaymakamı "Milli Şehit" Mehmet Kemal Bey, ölümünün 97'nci yılında ilçede düzenlenen törenle anıldı.

Bakanlar Kurulu kararıyla 14 Ekim 1922'de "Milli Şehit" ilan edilen Kaymakam Mehmet Kemal Bey'in 97'nci ölüm yılı nedeniyle yapılan törene Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Davut Sinanoğlu'nun Milli Şehit Mehmet Kemal Bey Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu

Daha sonra Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi'nde devam eden programda sinevizyon gösterisi eşliğinde Kaymakam Kemal Bey'in hayatı anlatıldı.

Kaymakam Kemal Bey

Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey, Ermeni ayaklanmasının önlenmesi amacıyla çıkarılan tehcir uygulamasında hatalı olduğu iddiasıyla yargılanır ve bu davadan aklanır ancak işgalci güçlerin baskısıyla idam edilir.

10 Nisan 1919'da Beyazıt Meydanı'nda idam edilmeden önce söylediği "Vatandaşlarım sizlere yemin ederim ki ben masumum. Son sözüm bugün de budur, yarın da budur. Ecnebi devletlere yaranmak için beni asıyorlar. Eğer adalet buna diyorlarsa, kahrolsun adalet. Asil Türk milletine çocuklarımı emanet ediyorum. Borcum var, servetim yok. Üç çocuğumu millet uğruna yetim bırakıyorum. Yaşasın millet..." sözleriyle bilinen Kemal Bey, 1922'de Bakanlar Kurulu kararıyla "Mili Şehit" ilan edilir.

Kaynak: AA / Güncel

Davut Sinanoğlu Boğazlıyan Politika Güncel Haberler

title