Haberler

Milli Parklar Yatırımlarla Turizme Kazandırılacak

Güncelleme:

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Özyanık "Tabiat ve milli parklarımızın altyapısını güçlendirmek için 2013 yılında yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yapacağız." dedi.

EMİN GÜRBÜZ - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, tabiat ve milli parkların altyapısını güçlendirmek için 2013 yılında yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Özyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin doğa koruma açısından dünyanın en önemli ve hassas ülkelerinden olduğunu belirterek, korurken insanların doğa ile ilişkilerini de yönetmek gerektiğini anlattı.

"İnsanımız tarafından ziyaret edilen milli ve tabiat parklarımızı temiz, düzenli ve yangına karşı korumakla görevliyiz" diyen Özyanık, şöyle konuştu:

"Özellikle yaz sezonunda insanımız şehirden kaçarak bir şekilde doğa ile buluşmak istiyor. Tabiat ve milli parklarımızın altyapısını güçlendirmek için 2013 yılında yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yapacağız. İnsanlarımız piknik yapacak, dinlenecek, biz de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yaklaşık 40 milli ve 186 tabiat parkımızda birebir çalışmamız devam ediyor. Türkiye, doğa turizmi anlamında dünyanın en önemli cazibe alanlarından bir tanesi.

Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz."

Türkiye'nin öncelikle tabiatı koruma alanlarında belirli bir sisteme sahip olmasını istediklerine dikkati çeken Özyanık, "Korumamız gereken alanlarla halkımızı bütünleştirmek için 81 ilimizde doğa turizmi master planları yapıyoruz. Doğal alanlara insanlarımızı insanlar nasıl koruyacak ve bunlardan nasıl istifade edecek, istifade mekanizmalarını tanımlamak istiyoruz. Her ilde katılımcı bir şekilde çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Özyanık, biyolojik çeşitlilik alanındaki çalışmaların da yoğun şekilde devam ettiğini aktararak, Türkiye'nin biyolojik envanterini çıkarabilmek için 20 milyon lira bütçeli projenin ihalesini yaptıklarını vurguladı.

"70 bin kanatlıyı doğaya salacağız"

Özyanık, yaban hayatını koruma çalışmalarına da önem verdiklerini belirterek, insanların tükettiği canlıları üreterek doğaya saldıklarını söyledi.

Özyanık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Doğal alabalıkları dere ve göllere bırakıyoruz. Bu yıl için 3 milyon yavru alabalık ürettik. Başta Abant olmak üzere ülkemizin birçok bölgesinde doğal alanlarına bırakacağız. Diğer taraftan 70 bin kanatlıyı doğaya salacağız. Yine memeli, tırnaklı dediğimiz canlılarımızı da üretip onları da doğaya yerleştireceğiz. Çok boyutlu yaban hayatının korunmasına ilişkin çalışmalar yapıyoruz. Kuşların ve diğer yabani hayvanların izlenmesi için uydu sistemlerinden istifade ediyoruz. Bazen uydu vericisi takmak süretiyle hayvanları nereye gittiği, nerede yaşadığı veya ne gibi ortamlarla karşılaştıklarını kayıt altına alıyoruz.

Bunun nedeni de bunlarla ilgili tedbirlerimizi daha sonra rahatlıkla alalım diye." - Bolu

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Özyanık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title