Haberler

Milli Parklar ve Tabiat Parklarına Bayramda Ziyaretçi Akını

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde milli park ve tabiat parklarında ziyaretçi akını yaşandı.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde milli park ve tabiat parklarında ziyaretçi akını yaşandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün (DKMP) korumasındaki bu alanları, bayram tatili süresince bir rekor kırılarak toplam 1 milyon 310 bin kişi ziyaret etti.

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar korunan alanlara akın etti. Aileleriyle doğal alanları gezip eğlenen vatandaşlar, piknik yapmanın keyfini yaşadı. Bayram tatili süresince korunan alanlarda çok yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşandığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Ülke genelindeki 177 farklı korunan alanımızda toplam 1 milyon 310 bin kişiyi ağırladık. Korunan alanlarımızı ziyaret eden vatandaşlarımız en fazla yoğunluğu ise 268 bin kişi ile tatilin son günü olan 18 Eylül Pazar günü oluşturdu" değerlendirmesinde bulundu.

"En fazla ziyaretçiyi Gaziantep ağırladı"

Korunan alanlarda en fazla ziyaretçi ağırlayan ilin Gaziantep olduğunu bildiren Bakan Eroğlu "Gaziantep'te ki korunan alanlar toplam 171 bin 905 kişiyi ağırladı. En fazla ziyaretçi ağırlayan Gaziantep'i sırasıyla 148 bin 363 kişi ile Ankara, İstanbul, Antalya, Bolu, Muğla, Bursa, Aydın, Trabzon ve Rize izledi" diye konuştu. Korunan alanlara bakıldığında ise en fazla ziyaretçi ağırlayan alanın 141 bin 680 kişi ile Ankara'daki Soğuksu Milli Parkı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, bu alanı sırasıyla Gaziantep'teki Burç Tabiat Parkı, Antalya'daki Beydağları Sahil Milli Parkı ve yine Gaziantep'teki Dülükbaba Tabiat Parkı'nın izlediğini söyledi.

"2019'da 15 milyon ziyaretçi hedefliyoruz"

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin dört bir yanında şehir ormanları, tabiat parkları ve mesirelik alanlar kurduklarını ifade ederek "Tabiat turizmini geliştirmek ve vatandaşlarımızın tabiat parklarında yeşile olan ihtiyacını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın ne kadar yerinde olduğunu ise bayramda yaşanan bu ziyaretçi sayıları ile anlamış oluyoruz. Hedefimiz korunan alanlarımız için gerçekleştireceğimiz yatırımlar neticesinde ziyaretçi sayısını 2019'da 15 milyona çıkarmak" değerlendirmesinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Veysel Eroğlu Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title