Haberler

Milli Bilek Güreşçisi Olan Beden Eğitimi Öğretmeninin Kız Öğrencisini Darp Ettiği İddia Edildi

Milli Bilek Güreşçisi olan Beden Eğitimi Öğretmeninin kız öğrencisini darp ettiği iddia edildiANKARA - Başkent'te bir lisede Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapan ve aynı zamanda milli bilek güreşçisi olan kadın öğretmen, 16 yaşındaki kız öğrencisine şiddet uyguladığı iddia edildi.

Milli Bilek Güreşçisi olan Beden Eğitimi Öğretmeninin kız öğrencisini darp ettiği iddia edildi

ANKARA - Başkent'te bir lisede Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapan ve aynı zamanda milli bilek güreşçisi olan kadın öğretmen, 16 yaşındaki kız öğrencisine şiddet uyguladığı iddia edildi. Aileye, şikayetçi olmamaları için okul müdürü tarafından Çanakkale gezisi teklif edildiği ileri sürüldü.

Olay, 23 Şubat Perşembe günü Keçiören Şenyuva Mahallesi'ndeki Nuri Pakdil Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 10. sınıf öğrencisi Ö.Y., sınıfta arkadaşıyla konuştuğu sırada Beden Eğitimi Öğretmeni ve Milli Bilek Güreşçisi olan M.T. isimli kadın öğretmeni tarafından defterle darp edildi. Darp sonucu dudağının patladığını öne süren Ö.Y., hastaneden rapor alamadığını belirtti. Ö.Y'nin annesi A.Y., ise şikayetçi olmak için okula gittiklerini, okul müdürünün şikayetçi olamamaları için kızına Çanakkale gezisi teklif ettiğini iddia etti.

"Defterle suratıma falan vurdu, kafama vurdu, sonra da yapmadığını iddia etti"

Yaşadığı olayı aktaran Ö.Y., şunları söyledi:

"Hocamız biz sınıftayken geldi, beni darp etti. Defterle suratıma falan vurdu, kafama vurdu, sonra da yapmadığını iddia etti. Sinirliydi, o sırada beni oturtmak isterken bana darp uyguladı."

Kendisini darp eden öğretmeninin Beden Eğitimi Öğretmeni ve milli sporcu olduğunu belirten Ö.Y., "Hastaneye gittim ama darp raporu alamayacağımı söyledikleri için bende almadım. Sınıf arkadaşlarım şahit, olay sınıfın ortasında oldu" şeklinde konuştu.

"Sebepsiz nedensiz, öğretmenin öfke patlaması"

Ö.Y.'nin annesi A.Y., Perşembe günü kızının aradığını ve öğretmenin kendisini dövdüğünü söylediğini belirterek, "Dudağını falan patlatmış. Bende gittim müdür bey ile görüştüm. Esasen şikayetçi olmayacaktım, kendileri özür dileyeceklerdi ama olmadı. Şikayetçiyim, okullarda yapılmasını istemiyorum. Biz eğitim adı altında çocuklarımızı gönderiyoruz yapılmaması gereken şeyler orada yapılıyor maalesef. Sebepsiz nedensiz, öğretmenin öfke patlaması Arkadaşlarıyla kızım konuşurken, öğretmen sinirlenip elindeki defteriyle vurmuş. Öğretmenlerin de öfke kontrolü dersi alması gerekiyor. Eğitim adı altında bunlar yapılmaması gereken şeyler" ifadelerini kullandı.

Olay günü okula İl Milli Eğitim Müdürü'nün teftiş için okula geldiğini söyleyen A.Y. "O arada bütün öğretmenleri öğretmenler odasına toplamışlar. Çocuklar da curcuna şeklinde, öğretmende panik olmuş nöbetçiymiş galiba, çocukları susturmaya çalışırken öfke patlaması yaşıyor, kızıma dayak atıyor" şeklinde konuştu.

"Kızıma Çanakkale gezisinden bahsetti müdür bey"

Okul müdürünün, "Biz bunu telafi edeceğiz, bütün sınıf önünde özür dilettireceğiz" dediğini ileri süren anne A.Y., okul müdürünün de olaydan haberinin olduğunu öne sürdü. Aradan 2-3 geçmesine rağmen özür dileme gibi bir girişimin olmadığını belirten A.Y., "Çocuğuma rüşvette teklif etse kırılan gururunu yerine getirebilecek mi? Kızıma Çanakkale gezisinden bahsetti müdür bey" diye konuştu.

Dudağı patladığı için kızını hastaneye götürdüğünü söyleyen A.Y., "'rapor veremeyiz' deyince hastane ben pek peşinde koşmadım ama sonradan pişman oldum" dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni ve Milli Bilek Güreşçisi M.T. ise suçlamaları kabul etmeyerek, kameralara konuşmak istemediğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Asayiş

Çanakkale Keçiören Asayiş Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title