Haberler

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

AK Parti Amasya Milletvekili, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Kanaatim buradan bir koalisyon çıkacak ama nasıl ne türlü bir koalisyon çıkacak onu kesin olarak ifade etmek için zamana ihtiyaç var" dedi.

AK Parti Amasya Milletvekili, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı,

"Kanaatim buradan bir koalisyon çıkacak ama nasıl ne türlü bir koalisyon çıkacak onu kesin olarak ifade etmek için zamana ihtiyaç var" dedi.

Milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor. Kayıt yaptıran milletvekili sayısı, bugünkü 34 milletvekili ile birlikte 397'ye ulaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, 7 Haziran seçimlerinin ardından bir koalisyon durumunun söz konusu olduğunu bildirdi.

"Koalisyon yapılacaksa, 7 Haziran öncesi gibi ve bütünüyle kendi partisine angaje anlamlar taşıyan bir dil, koalisyona katkı sağlamaz. Çünkü koalisyon, işbirliği demektir" diyen Bostancı, "7 Haziran akşamı böyle bir tablo yoktu ama daha sonra dilin dönüştüğünü görüyoruz. Normal olanı da bu. Kanaatim buradan bir koalisyon çıkacak ama nasıl ne türlü bir koalisyon çıkacak onu kesin olarak ifade etmek için zamana ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin, samimiyetle, millet iradesi çerçevesinde bir koalisyonun nasıl kurulabileceğinin çabasını ortaya koyduğunu belirten Bostancı, AK Partisiz bir koalisyon olmayacağına ilişkin çok sayıda veri bulunduğunu söyledi.

Bostancı, bu şartlarda AK Parti için hükümeti kurmanın bir yükümlülük olarak göründüğünü ancak en az AK Parti kadar diğer partiler için de benzer bir yükümlülüğün söz konusu olduğunu kaydetti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "MHP'nin partisine yönelik tavrına" ilişkin bir soru üzerine, "HDP gibi bir parti asla MHP gibi bir partiyle koalisyon kurmaz. Böyle bir koalisyona ihtiyacımız da yok" dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da kayıt yaptıranlar arasındaydı.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı Ak Parti Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title