Haberler

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

Sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak, "Ufukta bir koalisyon gözüküyor.

Sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak, "Ufukta bir koalisyon gözüküyor. İnşallah ülkemiz için hayırlı bir koalisyon, hayırlı bir hükümet kurulur" dedi.

Işılak, Meclis'e gelerek kaydını yaptırdı. Kayıt işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işılak, zor bir dönemde geldiklerini belirterek, "Ama bizim Anadolu'muzda 'Allah zorumu kolay eylesin' diye dua ederler. Biz de o temenniyle girmiş olduk Meclis'e. Allah zorumuzu kolay eylesin" diye konuştu.

Türkiye'de koalisyonları yürütmenin zor olduğunu vurgulayan Işılak, "Ama ufukta bir koalisyon gözüküyor. İnşallah hayırlı bir koalisyon olur. İnşallah hayırlı bir hükümet kurulur ülkemiz için. Aslolan partilerin bekası değil, ülkemizin, vatanımızın, milletimizin, devletimizin bekası. Partiler bunun için var. Onun için aslı unutmamak, amaçlarla araçları birbirine karıştırmamak lazım" dedi.

Amacın Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, 2023 hedeflerine en güzel şekilde hazırlanması, araçların da bütün partiler olduğunu ifade eden Işılak, partilerin de bunun için çabalaması gerektiğini söyledi.

Bu hassasiyeti taşıyan ve "meselem benim ülkem, vatanım, milletim" diyen bütün partilerin bu taşın altına elini koyması gerektiğini belirten Işılak, "Elini koymalı ki ne kadar vatanperver oldukları ortaya çıkmış olsun" dedi.

"Bütün partilerin ülkenin bekası adına diyaloğa açık olması gerek"

Bugün grup toplantısında da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "her türlü görüşmeye, konuşmaya açığız" dediğini belirten Işılak, bu noktada bütün partilerin de ülkenin geleceği, bekası adına her görüşe, konuşmalara, diyaloğa açık olması gerektiğini kaydetti.

Bunların diyalogla çözülecek işler olduğunun altını çizen Işılak, "Diyalog süreci yeni başladı. İnşallah hayırlısıyla sonuçlanır diyoruz" ifadesini kullandı.

Işılak, "Siz 'kadınlar erkeklerin kölesidir' dediniz mi?" sorusu üzerine öyle bir ifade kullanmadığını söyledi. Işılak, şunları kaydetti:

"Orada Karacaoğlan'ın şiiriyle hatta bir örnek verdim fakat orada yayınlanmadı. Karacaoğlan der ki 'Ela gözlü nazlı dilber, koma beni el yerine, altın kemerin olayım, dola beni bel yerine, hecine gönlüm hecine, yiğide ölüm gecine, al beni zülfün ucuna, sallanayım tel yerine, Karacaoğlan der n'olayım, kolun boynuma dolayım, nazlı yar kölen olayım, kabul eyle kul yerine.' Burada Karacaoğlan sevgiliye istersen köle olayım derken 'ya boynuma bir zincir vur da pazar pazar beni dolaştır' demiyor. Herşeyimle senin olayım. Bu kalbi sana bağlayayım, sana vereyim manasında orada bir köle ibaresi kullanılıyor. Hemen devamında ' kabul eyle kul yerine' diyor. Biz sadece Allah'a kul oluruz. Burada kul veya köle tabirleri tamamen mecazi kullanılmıştır. Burada ne hakiki kölelik vardır ne de hakiki kulluk vardır. Bu manada kadın ile erkek arasındaki ilişkiyi köle şeklinde eğer tasvir etmişsem bu şekildedir."

"Biraz hiciv okusunlar"

Kendisinin edebiyatçı olduğunu, mecazı, mizahı, taşlamayı bildiğini belirten Işılak, bunları bilmeyenlerin olayları sadece çarptırarak aleyhe kullanacaklarını söyledi. Işılak, "Ben o arkadaşlara biraz mecaz ve mizah bilgisi tavsiye ediyorum. Biraz hiciv okusunlar. O zaman hakikaten çocukların dahi güleceği bir yorum yapmamış olurlar."

Işılak, "Siz tam neyi vurguladınız?" sorusu üzerine, "Kadına köle denir mi haşa yani böyle bir şey olur mu? Hatta erkek bir kadının kölesi olduğu zaman 'ya senin kölen olayım' dediğinde kölesi mi olmuş olur. Yani burada olacaksa ikisi birbirinin kölesi olur. Burada köleden maksat herşeyimle kalbim senin olsun. Bunları çarpıtmanın bir manası yok" karşılığını verdi.

Twitter'da "gülücük işareti" ile paylaştığı "Bakkala, manava, kasaba, berbere gittiğimde bakıyorum da hükümeti çoktan kurmuşlar. Bizim siyasetçiler bu işten anlamıyor herhalde" tweetini anımsatan Işılak, bunun bir mizah ve mecaz olduğunu söyledi.

Buna yönelik eleştirileri dile getiren Işılak, "Bazı medyamız hakikaten bu konuda biraz ahlak sahibi olmalı. Siyasetçiden ahlak bekliyorsunuz da neden bir medyacıdan, bir gazeteciden beklemiyorsunuz. Çarptırmak hakikaten çok büyük bir ahlaksızlık. Bunu televizyonlara taşımak hoş bir şey değil. Ben bu yönüyle arkadaşlarımızı kınıyorum. Bir an evvel ellerini vicdanlarına koyarak yorum yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Işılak, "Bir dombra uyarladı milletvekili oldu" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Bir siyasetçinin sanatla ilgilenmesine, bir siyasetçinin sanatta mahir olmasına en ufak bir şekilde ses çıkarmıyoruz da bir sanatkarın siyaset alanında hizmet etmesinden rahatsızlık duyalım. Bu bir dombra hadisesi değildir" şeklinde konuştu.

30 yıldır sanat icra ettiğini dile getiren Işılak, bu sürede bir siyasetçiden daha fazla Türkiye'yi karış karış dolaştığını kaydetti.

Meclis'te kayıt işlemini yaptıran AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen de gazetecilerin soruları üzerine, yeni bir yasama dönemi başladığını belirterek, bunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Uğur Işılak Karacaoğlan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title