Haberler

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

Yüce Divan'da yargılanan eski bakanlardan MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, "Yüce Divan'a sevk edilenler Yüce Divan'dan korkmasınlar, huzur içinde gitsinler.

Yüce Divan'da yargılanan eski bakanlardan MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, "Yüce Divan'a sevk edilenler Yüce Divan'dan korkmasınlar, huzur içinde gitsinler. Eğer hiç bir şey yapmadılarsa, suçlu değillerse benim gibi yargılansınlar, yargılanmanın onurunu yaşasınlar" dedi.

TBMM'de 25. Dönem milletvekillerinin kayıt işlemleri devam ediyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz da kaydını yaptıran milletvekilleri arasında yer aldı.

Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Çözüm süreci MHP açısından olmazsa olmaz koşullardan bir tanesidir. Çözümde ortaklaşan, çözümü Türkiye'nin en öncelikli meselesi olarak görüp değerlendiren partilerin önüne bir fırsat gelmiştir, bu fırsatı kullanmaları gerekir" dediğini belirterek, MHP'nin ısrarla bu sürecin içerisine çekilmek istenmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Durmaz, "AKP, 'olmazsa olmazımız çözüm diyor, çözümden vazgeçmemiz mümkün değil' diyor. Hatta 'çözüme ara vererek hata yaptıklarını' itiraf ediyorlar. HDP'nin esas amacı bu zaten. Çözüm konusunu Türkiye'nin birinci meselesi haline getiren partilerin bir araya gelip bu konuyu ve diğer hususları görüşmelerinde yarar olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarına çekilmesi, çözüm ve yolsuzluklarla mücadele konularının, MHP'nin öncelikleri olduğuna işaret eden Durmaz, "Bizim Hükümet etme sorumluluğundan kaçmak gibi bir durumumuz yok. Şartlarımızı kabul edildiği takdirde, sonraki gelişmeler ona göre masaya yatırılır ve değerlendirilir" dedi.

Durmaz, ilk günden beri HDP'nin içinde, dışında, doğrudan ve dolaylı bir desteği olan bir oluşumun içerisinde olmayacaklarını çok açık ve net bir şekilde ifade ettiklerine dikkati çekti.

HDP'nin doğrudan ve dolaylı desteğini kabul etmeyeceklerini belirten Durmaz, "O şekilde Parlamento'da iktidar olmak ya da bir yerlere tutunmak kesinlikle bizim ilkelerimiz arasında yok" ifadesini kullandı.

Sadir Durmaz, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Sever'in kitabının" sorulması üzerine, "Sayın Gül'le Erdoğan'ın görüş ayrılıklarına ilişkin daha önce de pek çok örneği kamuoyu izlemişti. Sanırım onları kitap haline getirmişler, henüz okumadık ama bilebildiğimiz kadarıyla önemli görüş aykırılıkları yaşadıkları ortaya çıkıyor. Bu süreçte de görüşlerinin örtüştüğünü düşünmüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Vesayetlerle mücadele ederek geldik" ifade ettiğini bildiren Durmaz, "Bana göre, Sayın Davutoğlu'nun ve iktidarın üzerindeki en büyük vesayet Sayın Cumhurbaşkanı'nın vesayetidir. Belki, bizim bu çekincemize açıktan söylemeseler de en çok mutlu olanların AKP kanadı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Yüce Divan'da yargılanan eski bakan da kaydını yaptırdı

Yüce Divan'da yargılanan eski bakanlardan MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan da kaydını yaptırdı.

Çakan, Yüce Divan konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Siyasetçinin her zaman, her yerde, her türlü hesabını vermesi gerekir. Onlardan bir tanesi de bendim. Hiç hak etmediğim halde, hatta 'çok konuştu' diye Yüce Divan'a sevk edilen bir kişiyim. Onun kaseti ben de var. Yüce Divan kapısına gittiğimde, 'Yüce Divan'a hesap vermenin huzuru içindeyim' demiştim. Türk siyasi hayatında, 1961 yılından bu yana Yüce Divan'da yargılanarak oy birliği ile beraat eden tek kişiyim.

Yüce Divan'dan ayrılırken de 'Yüce Divan'da yargılanmanın onurunu taşıyorum' dedim. Yüce Divan'a sevk edilenler Yüce Divan'dan korkmasınlar, huzur içinde gitsinler, eğer hiçbir şey yapmadılarsa, suçlu değillerse benim gibi yargılansınlar ve kapıdan çıkarken de yargılanmanın onurunu yaşasınlar. Ama pek böyle davranacaklarını (4 eski bakan) zannetmiyorum. Türk siyasi hayatında, ülkede yaşayan vatandaşlar her şeyi açık ve net olarak gördüler. İnşallah gelecekte de onlar yargılanır. Yargılanmasalar dahi MHP'nin bir milletvekili olarak yargılanmaları konusunda gereken her türlü girişimde bulunacağımızı Genel Başkanımız ifade etti, aynı şekilde ben de ifade ediyorum."

Zeki Çakan, 20. ve 21. Dönemlerde milletvekilliği, komisyon başkanlığı, grup başkanvekilliği, bakanlık yaptığını anımsatarak, "Ülkemin menfaatini her zaman partimin menfaatinin önünde tuttum. Bu dönemde de gerek ülkemin ve gerekse bölgemin menfaatlerini partimin menfaatinin her zaman önünde tutacağım. Zaten MHP de her zaman olduğu gibi, ülke menfaatini partisinin menfaatinin önünde tutmuştur" dedi.

Bu arada, kaydını yaptıran AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu çilek dağıttı.

Kaynak: AA / Politika

Zeki Çakan Zonguldak Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title