Haberler

Milletvekili Şahin: PKK'nın Nesli Tükenene Kadar Mücadele Edeceğiz

Güncelleme:

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Bu süreçte PKK'nın sonu gelene kadar, dağdaki teröre bulaşanların nesilleri tükenene kadar mücadelenin devam edecek" dedi.

Son günlerde artan terör saldırıları karşısında başlatılan operasyonlara değinen AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Bu süreçte PKK'nın sonu gelene kadar, dağdaki teröre bulaşanların nesilleri tükenene kadar mücadelenin devam edecek." açıklamasında bulundu.

"KÜRT OLDUĞUNU İDDİA EDEN ÖRGÜT"

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin, son dönemde artan terör saldırıları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şahin, "Bölgede yasal olmayan ve o bölge insanları üzerinde bugüne kadar emelleri olanlar maalesef kendilerinin Kürt olduğunu iddia ederek o bölge insanlarının duruş ve inanışları ile yaşantıları ile kültürel yapıları ile hiçbir zaman için bağdaşmayan bir terör örgütünün şuan da tekrar silahlı mücadeleye başladıkları günlerdeyiz" şeklinde konuştu

"ERDOĞAN'IN DİK ÇIKIŞI NETİCESİNDE SÜREÇ BAŞLAMIŞ OLDU"

2013'de Nevruz bayramı ile başlayan çözüm sürecinin Haziran ayı itibariyle yürürlüğe girdiğini belirten Milletvekili Şahin, "Amacımız o bölgede akan kanın durması, analarımızın gözlerinin yaşının silinmesi,kesinlikle bir daha akmaması ve o delikanlı Mehmetlerimizin bedenlerinin ve kanlarının o topraklara düşmemesi için gerçekten baldıran zehri içmeye hazırım diyen o günkü Başbakanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın o dik çıkışı neticesinde süreç başlamış oldu.

"KARŞILIKLI VERİLEN BİR TAAHÜTLER VAR"

Karşılıklı verilen bir takım taahütler var iken ama yine bu alçaklar hiçbir zaman için sözlerinin eri olmadılar,mertçe davranmadılar yine namertçe sinsi planlarını devreye koydular. Devlet ve hükümet olarak bizler üzerimize düşeni yaparken onlar maalesef el altından dağa insan devşirmenin gayreti içerisinde oldular" dedi.

"PKK VE HDP VAATLERİNİN HİÇ BİRİNİ YERİNE GETİRMEDİ"

AK Parti olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok atılım gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Şahin, 2014 yıllarının başında PKK ve bunun siyasi uzantısı olduğunu savunduğu HDP ile birlikte vaatlerinin hiç birini yerine getirmediğini söyledi.

2014 yılından sonra bugüne kadar bin 255'ten fazla terör olayının cereyan ettiğini ifade eden Şahin, Kobane saldırısının da bahane edilerek bir çok sivilin hedef alındığının altını çizdi.

"SURUÇ SALDIRISININ ALTINDA ŞAİBE VAR"

Şanlırurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırının altında halen şaibe olduğunu ifade eden Şahin, "Kesinlikle o bölgede o güne kadar HDP ve PKK'dan habersiz bir sineğin dahi uçmasına izin verilmezken orada kimliği bilinen bir canlı bombanın gelip de aralarına girmesini şahsen biraz sorgulamak gerekiyor. ve oraya taşınan 300'den fazla gencin hangi amaçlarla nereye gittikleri de bugün hala tartışma konusu. Ama orada 30'dan fazla gencin katledildiği günün hemen ertesi günü cenazeler üzerinde yine bir takım rantlar elde etmek için bazı marjinal terör örgütlerinin uğraştığını gördük" diye konuştu.

PKK IŞİD'İN EN AZ YÜZ MİSLİNDEN DAHA ALÇAK"

Suruç katliamının bahane edilerek AK Parti'yi IŞİD ile özleştirilmek istenildiğini kaydeden Şahin, "Biz İŞİD ne kadar cani ise ne kadar alçaksa, PKK'da onun en az yüz mislinden daha alçak ve kalleş. Bunların tümünü biz defalarca söylememize rağmen öküz altından buzağı ararcasına cahilce AK Parti ve ya Türkiye Cumhuriyeti'ni IŞİD ile özleşleştirecek bir takım söylemlerle algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama biz bütün bu iddiaları ret ediyoruz. Şuanda yapmış olduğumuz operasyonlar ile PKK'ya ne kadar karşıysak IŞİD denilen terör örgütüne de aynı şiddetle karşı olduğumuzu ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

"NESİLLERİ TÜKENENE KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Terör örgütleri ile etkin mücadeleye devam edeceklerini belirten Şahin, "Bu süreçte PKK'nın sonu gelene kadar, dağdaki teröre bulaşanların nesilleri tükenene kadar mücadelenin devam edeceğini belirmek istiyorum" dedi.

"TERÖRE TERÖR DİYEMEYENLER İLE ASLA YOL ALMAYACAĞIZ"

Teröre karşı başlatılan operasyonların sonuç alınana kadar devam edeceğini ifade eden Şahin, seçim sonrası AK Parti ve CHP arasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerine de değindi. 7 Haziran sonrası aldıkları oy itibariyle sorumluğun kendilerinde olduğunu dile getiren Şahin, "Kesinlikle teröre terör diyemeyenler, teröriste terörist diyemeyenler ile biz asla yol almayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Malatya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

Sedat 73:

Allah gerilla yı korusun inşallah

45
30
yanıtYanıtla
Gazi:

Senin ancak gücün bayanlara yeter secimde sandiktaki bayanlara el kaldirdini unutnadik pkk istese sisi havada götürür bizler dağlarda mücadale verdik bacajlarimizi govdemizi orda biraktik oturdugun yerden hava atma

27
17
yanıtYanıtla
Canim türkiyemMobil-IOS:

Insallaaaah yarmbiii,,,

33
2
yanıtYanıtla
63:

bu akp liler hakkatten mileti iyi kandırıyor . . . . gerizekalı nasıl bitireceksin . . . mal herif

23
10
yanıtYanıtla
Türkmen:

Pkk yi bitirmek için Kürt soyunu bitirmen gerektiğini biliyon mu? 40 yıldır bitiremediniz ve şimdi daha güçlü ve halkın Gücünü almış bir örgütü silahla bitirmek çok mantıksız, sen masadan Kalkıp çözüm sürecini bitirende kabahat ara, bu arada pkk daha kurşun bile atmamış, düşün yani, hem yazık deyil mi askere polise ve gerillaya? Ne diye Kandili bombaladınız ? İşid denilen canileri pkk bitirecek diyemi pkk ye saldırdınız , onurlu oldukları için mi

27
4
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

HDP hiçbir vaadi yerine getirmedi dediklerinde içimden küfürler saydırıyorum...daha hükümet kurulmamış HDP nasıl vaatlerini nasıl gerçekleştirecek...iktidardan düşen akp ramazan ayı boyunca bu kirli planları yaptı bayramdan sonra tek başına savaş açtı diger parti başkanlarıyla görüşmeden...(bahçeliyi parti başkanı saymıyorum o degnekçidir) HDP yi saymıyoruz diyenler utanmadan yine HD yi suçluyorlar...

12
11
yanıtYanıtla
allah sizin kökünüzü kurtsun:

hdp yi agzına alma ahmak . . . . sizin gibi pislik yuvası olanların agzına alacak bir parti değildir HDP. . . . . siz daha durun dahası var . . . . . HDP sizi yerle bir edecek . . . . sizin kafanızıda dümdüz edecek. . . . . . saltanatınızıda başınıza geçirecek siz hiç merak etmeyin. . . . .

8
11
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

BU MALATYALILARI OLDUM OLASI HİÇ SEVMEDİM HEP YALAKA SÜNEPE OLUYORLAR. MERT ADAM ÇIKMAZ BURDAN

13
3
yanıtYanıtla
Demhat Welat:

salyali katil mustafa efendi hic korkma senin neslin tükenir fakat PKK. nin nesli asla ama asla tükenmez iste senin gibi salyalilar oldugu müddetce bu akan kan durmaz madem o kadar yüreklisin kendi cocugunu kardesini akrabalarini savasa gönder ondan sonra böyle salyalarini akit katil herif fakir fukaranin cocugu sirtindan konusmak resmen katiliktir yine diyorum ne zaman senin cocugun kardesin yegenin bu savasa gittiyse o zaman senin gibilerin konusma hakin olur salyali

6
4
yanıtYanıtla
Mire botanMobil-IOS:

Bu davara Bir süzüm var bu 30 yilda ülkenizde kirli Bir Savas vardir bu 30 yilda 6 cumhurbaskani 10 basbakan 13 genel kurmay baskani Ve 3500 senin gibi Kanin üzerinde siyaset yaparlar Ve sorum ?türk halkina bunlarin hangisinin Bir cocugu sehit olmustur yalniz Fakir fukara ISci emekci Ve köylünün cocugunda baska Bana söyleyin Ve ben millet vekiline Ve basbakana diyorum miletini cok seviyorsa cocugunu Sirnak veya hakkari diyarbakir Tunceli siirt Batman mardin van Mus agri kars bu saydiklarimin Bir dagina oglunu Asker olarak gündersin yasasin halklarin kardesligi yasasin baris

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title