Haberler

Milletvekili Kayıtları Sürüyor

Milletvekili seçiminin ardından 26. Dönem Parlamentosunda kayıt işlemleri sürüyor.

Milletvekili seçiminin ardından 26. Dönem Parlamentosunda kayıt işlemleri sürüyor.

Kayıt yaptıran AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "1 Kasım'da beddua kaybetmiştir dua kazanmıştır; İsrail kaybetmiştir, ümmet kazanmıştır; vesayetçiler kaybetmiştir, millet kazanmıştır" dedi.

Siyasi ve ekonomik istikrarın yeniden başladığı bir döneme girildiğini belirten Göndoğdu, "1 Kasım'da 'beş, AK Parti'den büyük değildir' sonucu çıkmıştır. Bu beş, CHP, MHP, HDP, paralel ve Aydın Doğan'dır" diye konuştu.

Gündoğdu, Meclis çalışanlarına ve gazetecilere baklava dağıttı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, gazetecilerin, başkanlık tartışmalarıyla ilgili sorusu üzerine, "Ne buçuk ne yarım, olacaksa tam başkanlık modeli olmalı. Bunun Türkiye için bir kurtuluş reçetesi olduğunu düşünüyorum" görüşünü dile getirdi.

Çözüm sürecinde ne HDP'nin ne PKK'nın muhatap alınmasını çok doğru bulmadığını ifade eden Tayyar, çözüme ilişkin reformların süratle devam ettirilmesi ve tek muhatabın bölgede yaşayanların olması gerektiğini kaydetti.

Tayyar, silahları bırakmadığı sürece PKK ve HDP'nin bu süreçte aktif rolü olacağını düşünmediğini söyledi.

Tayyar, "7 Haziran'da ve sonrasında ampulü söndürüp kandil ışığında Türkiye'yi yöneteceğini zannedenler 1 Kasım'da mahkum oldular. Burada CHP, MHP, HDP, PKK, paralel kaybetti ve ilave olarak beşinci particiler kaybetti, Türkiye kazandı" diye konuştu.

"Seçim Erdoğan'ın mı Davutoğlu'nun mu başarısı" sorusuna Tayyar, "Siyaset takım oyunu ama bir sıralama yapmak gerekirse bir numara Recep Tayyip Erdoğan'dır, ikinci sırada sayın Ahmet Davutoğlu'dur" karşılığını verdi.

-"MHP'de hayal kırıklığı yok"-

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, 26. dönemin millete hayırlı olmasını diledi.

"MHP'de liderlik değişimi olmalı mı0" sorusu üzerine Haberal, "Hayal kurmanın vergisi, KDV'si, stopajı yok. MHP'de hayal kırıklığı yok. MHP'nin tüzüğü belli. Kongre isteyenler tüzüğe göre haraket eder, kongre yapılır" dedi.

Bu arada AK Parti'li 5 Erzurum milletvekili kayıt yaptırmaya birlikte geldi. Recep Akdağ, kaydın ardından yaptığı açıklamada, Meclis çalışmalarının millete, ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, "Biz Erzurum'dan seçilen 5 AK Parti milletvekili olarak, beşi bir yerde, milletimize hizmete hazırız" diye konuştu.

"Şükürler olsun, milletimize ve ülkemize kasteden terörün beli gerçekten kırıldı. Halkımızdan müthiş bir memnuniyet alıyoruz bu konuda" ifadesini kullanan Akdağ, AK Parti hükümetinin 4 yıllık süreçte millete başarılı hizmet vermesinin önemli olduğunu, şahsi pozisyonlarının hiç önemi bulunmadığını kaydetti.

Akdağ, yeni anayasayla ilgili diğer partilerle iyi bir diyalog ortamının oluşmasını umduğunu dile getirerek, Meclis çalışanlarına ve gazetecilere kadayıf dolması dağıttı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da CHP'de olağanüstü kurultay isteyenleri anlamakta zorlandığını belirterek, CHP'de bir genel başkan sıkıntısının olmadığını söyledi.

Köksal, "Gecesini gündüzüne katarak, partinin önünü açan, parti içi demokrasi sağlayan bir genel başkana sahibiz. Bugün basın açıklaması yapan 42 il başkanının ne tür bir seçim çalışmasına katıldığını merak ediyorum çünkü kendi bölgemde çalışma yaptıklarını gözlemlemedim. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaması gerekir. Genel başkana sonuna kadar destek olacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Şamil Tayyar Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title