Haberler

Midilli'ye Niyet, Bozcaada'ya Kısmet

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Geyikli Beldesi sahilinden, lastik bota binerek Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere denize açılan 38 kaçak, botun su almaya başlamasıyla rotayı Bozcaada'ya çevirdi.

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Geyikli Beldesi sahilinden, lastik bota binerek Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere denize açılan 38 kaçak, botun su almaya başlamasıyla rotayı Bozcaada'ya çevirdi. Bozcaada'nın bakir koyu Habbele'ye çıkan kaçakları, jandarma yakaladı.

Lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan kaçaklar, Geyikli sahilinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra bindikleri botun su almasının ardından Bozcaada'nın Habbele Koyu'na çıktı. Bu sabah saat 08.00 sıralarında yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Bozcaada İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, adaya sığınmak zorunda kalan 38 kaçağı yakaladı. Aralarında 4 aylık bir bebek ile 9 çocuğun da bulunduğu 33'nü Afganistan 2'si Burma, 3'ü de Tibet uyruklu toplam 38 kaçak, sağlık kontrollerinin ardından Bozcaada İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burada yiyecek ve içecek yardımı da yapılan kaçaklar arasındaki bebeğe ise jandarma süt ve mama aldı. Kaçaklar, işlemlerinin ardından Ayvacık İlçesi'ndeki Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Midilli Adası Yunanistan Bozcaada Geyikli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title