Haberler

Midesi Küçültüldü, 250 Kilodan 155 Kiloya Düştü

Güncelleme:

Konya'da 250 kilo olan Şükran Kutlu, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde olduğu mide küçültme ameliyatının ardından 6 ayda 155 kiloya indi.

Konya'da 250 kilo olan 46 yaşındaki Şükran Kutlu, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde olduğu mide küçültme ameliyatının ardından 6 ayda 155 kiloya indi.

Konya'da oturan ve evli 2 çocuk annesi Şükran Kutlu, 250 kilo olması nedeniyle yaşamında güçlük çektiği için 6 ay önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne müracaatta bulundu. Doktorların mide küçültme ameliyatını tavsiye etmesi üzerine Kutlu, ameliyat oldu. Kutlu, ameliyatın ardından 6 ayda 95 kilo vererek 155 kiloya düştü.

'HAYATA KÜSMÜŞTÜM'

Aşırı kilosundan dolayı yaşamında güçlükler çektiğini ve artık hayata küstüğünü ifade eden Şükran Kutlu, şunları söyledi:

"Ameliyattan önce odaya kapanmıştım, kimseyle görüşmüyordum. Yaklaşık 3 senedir dışarı çıkmıyor ve gün yüzü görmüyordum. Kilo almaya başladıktan sonra hiçbir fotoğraf dahi çekilmek istemedim. Nefes almakta zorlanıyordum. Boynum kapandığı için geceleri uyku uyuyamıyordum. Şimdi çok mutluyum, hayata döndüm. Kendimi çok iyi ve sağlıklı hissediyorum. Artık dışarı çıkıyorum, merdivenden inebiliyorum. İşlerimi kısmen de olsa yapabiliyorum. Hayatım artık eskisine göre çok daha güzel oldu. Bundan sonra daha da düzelecek inşallah.

100 KİLONUN ALTINA İNMESİ PLANLANIYOR

Ameliyatı gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Kafalı, Şükran Kutlu'nun 6 ay önce aşırı kiloları nedeniyle yürüyememe, nefes alamama, solunum problemleri ve yüksek tansiyon şikayetleriyle kendilerine başvurduğunu belirtti. Kutlu'ya halk arasında kapalı ameliyat olarak adlandırılan laparoskopik yöntemiyle mide küçültme ameliyatı yaptıklarını ifade eden Kafalı, "Özel cihazlarla karnın içine girilen borularla bu ameliyatı gerçekleştirdik. Açık ameliyatta gerçekleştirilen tüm işlemleri laparoskopik cihazlarla yapabiliyoruz. İşte bu yöntemle hastamızın midesini küçülttük ve bağırsaklarda yeni bir yol düzeni oluşturduk. Bu müdahale ile midenin hacmi küçültüldü ve gıdaların emilimini azaltıldı. Böylelikle kişinin yemek yeme kapasitesini kilolu olmayan bir kişinin yiyebileceği miktara getirildi. Hastamız kısa bir sürede 95 kilo vererek 250 kilodan 155 kiloya kadar düştü. Bundan sonraki süreçte hedefimiz ise hastamızı 100 kilonun altına düşürmek"dedi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title