Haberler

Bahçeli'den Bayram Sabahı Koalisyon Mesajı

Güncelleme:

Bayram sabahı merhum Türkeş'in kabrini ziyaret eden Bahçeli, koalisyonla ilgili sorulara "Tekrar görüşmeye ihtiyaç duyarlarsa bakışımız olumlu olacaktır." cevabını verdi.

Ramazan Bayramı'nı Ankara'da geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti.

"BUNLAR BASININ GÖRÜŞÜ"

Bahçeli, kabir ziyaretinden sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Bütün olasılıklar denendikten sonra AK Parti'nin azınlık hükümetine MHP'ye destek vereceği iddiaları gündeme geldi. Bir yorumunuz olur mu?" sorusuna Bahçeli "Basınımızda özellikle araştırmacı yazar olarak televizyonlarda çok sık gördüğümüz insanlar partilerin temel görüşlerinin dışında kendi arzuladıkları ve beklentileri doğrultusunda yorumlar yapmaktadırlar. Bunların büyük bir çoğunluğu doğru değildir. Bir düşüncenin ortaya konması, bir temennide bulunması da yol gösterici görev yapmaktadır." şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na verdiğini ve Davutoğlu'nun parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüşme süreci başlattığını hatırlatan Bahçeli şöyle devam etti:

"MHP'YE DÜŞEN ANA MUHALEFET GÖREVİ"

"Bu münasebetle de MHP'yi de ziyaret etmiştir. MHP daha önce kamuoyu ile paylaştığı düşüncelerinin bütününü hiçbir kelime atlatmaksızın, eksik söylemeksizin sayın Başbakan'a da intikal ettirmiştir. MHP bu süreç içerisinde özellikle çözüm sürecinde düşünce birliği içerisinde olan üç siyasi partinin bir araya gelerek 63. hükümeti kurmaları TBMM'de 470 milletvekili ve yüzde 48,9 oy oranı ile güçlü bir koalisyon hükümetini oluşturabilirler. Bunları denemelerinde yarar vardır diye ifade etmişizdir. Bu görüşlerimiz halen devam etmektedir. 3 siyasi partinin bir arada koalisyon oluşturması halinde MHP'ye ana muhalefet görevi düşmektedir. Demokraside iktidar da vardır, muhalefet de vardır. Eğer bu iktidar oluşursa MHP'ye bir ana muhalefet görevi düşmektedir. Bunun dışında kurulacak herhangi bir hükümete destek verecek gibi görüşmelerimizde bir sözümüz olmamıştır."

"TEKRAR GÖRÜŞMEK İSTERLERSE..."

"Süreci takip ediyoruz. Görüşmelerden sonra bizlerden tekrar görüşme ihtiyacı hissederlerse görüşmeyi uygun bulacağımızı ifade etmişizdir. Aynı şekildeki düşüncelerimiz bir kez daha tekrarlama imkanı bulmuş olacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alparslan Türkeş Ramazan Bayramı Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (130)

akademisyen sanatçı:

mhp başta nediyorsa simdide odur sizin partileriniz gibi dönek değildir chp ve akp den bahsediyorum hdp nin zaten bir çizgisi hedefi var adam türkiyeyi bölcez demiyor artık tüm türkiye bizim diyor izmirde istanbulda ankarada bunların karşısında mhp var sadece biz türklerin uyandığı zaman esaret altına bile girmiş olabiliriz buradan ulusalcılara muhafazakar milliyetçilere sesleniyorum ülke bizim toprak bizim savunalım milliyetçi partilere yönelelim artık . .

76
2
yanıtYanıtla
Ibo:

Haydi sayin bahcelim.ulkenin menfaati icin. Akp mhp koalisyonuna evet de.bizde milliyetciler olarak gurur duyalim.

31
8
yanıtYanıtla
Alpertunga:

Nekadar cahil bir toplum olduğumuzu belli ediyoruz siyasetten de hic birseyden anlamadan yorum yapmayada bayliyoruz devlet bahceli demiş ki gazetecilere 3 parti açılım da mutabık lar onlar denesinler kursunlar hükümeti biz ana muhalefeti kabul ediyoruz ha bu sırada prosedür geregi ikinci kez görüş mek isterlerse nezekaten kabul ederiz demis millet lafı başka yerlerinle okuyup yorumlayıp yorum yapıyorlar hayret yani

6
27
yanıtYanıtla
Tek tabanca:

Devlet aynen lastik gibisin Adam bir lafin arkasinda durur ne söyledigini kendiside bilmiyor bos devlet piskevutci

24
7
yanıtYanıtla
Akp li:

Olarak eger bir koalisyon olacaksa kesinlikle mhp ile olmasını istiyorum ve bahcelinin koalisyon sartlarida bana göre son derece mantıklı bir istek. Özellikle cözüm sürecinin bitirilmesi cok yerinde bir istek. Bugünkü gelinen noktada zaten bize bunu gösteriyor pkk terör örgütünün hiçbir zaman silah bırakyacagını ve tehdit oluşturmuya devam edecegini gösteriyor. O halde akp ve mhp ye düşen görev güçlü bir hükümet kurup kararlilikla örgütün üstüne gitmesi ve bu topraklarda yaşama şansı vermemesidir. İnş bu en kısa zamanda gercekleşir. Herkese iyi bayramlar

15
16
yanıtYanıtla
BOZKURT:

Meydanlarda bu sefer ne atıp tutacaksın seçim olursa???Bırak Allasen.2-3 ayda AKP nin işini bitirebilirken sen TBMM başkanlığını hediye ettin.İyice cacıttın ortamı....

21
9
yanıtYanıtla
Bahceli işi biliyor:

Bu adam yılların kurdu ne yani tv den duyduklarımızla mı degerlndırıyoruz bu. Adamı.. Adam yuz yuze gorusmus pRtice herseyı konusuyolar aralarında sankı.. mhp de herkes bos akıllı dısarıdan. Dinleyiceler yılların sıyasetcisi gecın bu işleri dik bı durus var hdp sız koalisyonu var oda yeter Ana muhalefet en iyisi basarılar Dvlet baceli dik dur ve Asla Eğilme...

6
22
yanıtYanıtla
Alpertunga:

Nekadar cahil bir toplum olduğumuzu belli ediyoruz siyasetten de hic birseyden anlamadan yorum yapmayada bayliyoruz devlet bahceli demiş ki gazetecilere 3 parti açılım da mutabık lar onlar denesinler kursunlar hükümeti biz ana muhalefeti kabul ediyoruz ha bu sırada prosedür geregi ikinci kez görüş mek isterlerse nezekaten kabul ederiz demis millet lafı başka yerlerinle okuyup yorumlayıp yorum yapıyorlar hayret yani

yanıt0
yanıt7
CAN DERSİMLİ:

MHP GEREKSİZ BİR PARTİDİR. SABAH AKŞAM AKP NİN KOYNUNDAN ÇIKMAYAN FAŞİST YUVASI

13
15
yanıtYanıtla
kosovalı:

bunamış ne dediğini yaptığını bilmiyor

22
5
yanıtYanıtla
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title