Haberler

MHP Lideri Bahçeli: Başkanlık Çeyizi Karşılığında Özerklik Sözü Vermiştir

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatanın bir bölümünü gözden çıkardığını belirterek, "Başkanlık çeyizi karşılığında özerkliği vermeye söz vermiştir" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatanın bir bölümünü gözden çıkardığını belirterek, "Başkanlık çeyizi karşılığında özerkliği vermeye söz vermiştir" dedi.

Partisinin TBMM grubunda konuşan Bahçeli, 1 Haziran'da yenilenen seçimlerde partisinin başarılı olduğunu ifade ederek, "Başbakan Erdoğan AKP'deki düşüşü görmektedir. AKP'ye oy verenlerin kitleler halinde MHP'ye yöneldiğini görmektedir" diyerek şunları söyledi:

"İktidar partisinden umduğunu bulamayan vatandaşlarımız partimizde toplanmaya başlamıştır. AKP'yi saran rüşvet ağı, aile boyu yolsuzluklar iktidar değişimini zorunlu kılmaktadır. Türkiye'de muhalefet sorunu değil iktidar yıpranması vardır. Başbakan kredisini tüketmiş, malum sona doğru inişe geçmiştir. AKP'den ahlaken, aklen, fiilen ve vicdanen erimiştir. Toplumsal kargaşanın daha fazla yaşanmaması için AKP hükümetinin demokratik yollarla gitmesi şarttır. Bunu da yapacak büyük Türk milletidir. Milletçe karşı karşıya olduğumuz sorunlar günübirlik tedbirlerle tedavi edilemez. Toplumsal kesimler birbirlerine husumet duymakta, en küçük provokasyon ortalığı savaş alanına çevirmektedir. Siyaset Başbakan sayesinde düşmanlık üretmektedir."

Türkiye'nin yönetilemez hale doğru ilerlediğini belirten Bahçeli, "Etnik ve mezhep temelli cepheleşmeler birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi hedef almaktadır" diyerek şöyle devam etti:

"Okmeydanı'nda iki vatandaşımızın ölümüne yol açan vandallıklar, Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimiz üzerinden yürütülen tahrik kampanyaları hepimizi endişelendirmektedir. Gezi Parkı hadisesinin yıldönümünde yaşanan ve yaşatılan ilkellikler her yönüyle rahatsız edicidir. Başbakan henüz kabuk bağlamamış yaralarla oynamaktadır. İnsanlarımızın birbirine düşmesi için kışkırtmalardan medet ummaktadır. Dahası her sözü, her açıklaması, her konuşması nefret yüklüdür. 15 yaşındaki Berkin için "ölmüştür, geçmiştir" derken, Mısırlı Esma için aylardır neredeyse ağıt yakmadığı kalmıştır. Böylesi bir kişinin Başbakanlık yapması mahzurlu, geleceğimiz açısından vahamet habercisidir."

AK Parti'nin her geçen gün daha da sıkıntıya gireceğini iddia eden Bahçeli, "Başbakan yorgun bitkin ve bezgindir. Önüne gelene hakaretler yağdırması, vatandaşa tekme tokat saldırması çürümüşlüktür. Başbakan açısından 30 Mart geri sayımın başlangıcıdır. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İlk dersini 30 Mart'ta alan Başbakan Erdoğan, ikinci dersini 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacak. Çankaya'ya çıkacağım derken yarı yolda nefessiz kalacaktır. Genel seçimlerde de nasıl geldiyse öyle gidecektir. Türkiye çok yakında belini doğrultacaktır. Kriz ve felaket lobilerine haddini bildirecektir" dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

-"BAŞKANLIK ÇEYİZİ KARŞILIĞINDA, ÖZERKLİK SÖZÜ VERMİŞTİR"-

"Başbakan, konu PKK olunca anında ortalıktan kaybolmaktadır. Başbakan PKK'ya niçin sessizdir? Neyi vaat etmiş, hangi sözü almıştır? Önce Cumhurbaşkanı olabilmek, sonra da Başkanlık sistemini kurabilmek için BDP-HDP-PKK ve İmralı canisinden icazet ve onay mı ummuştur? Bunun için de PKK'nın eylemlerini görmezden, duymazdan, bilmezden mi gelmektedir? İlaveten Barzani petrolüne taşıyıcılık yaparak destek mi aramaktadır? Başbakan koltuk uğruna, Türkiye'ye ihanet ettiğinin ne zaman farkına varacaktır? İstanbul'da polisin sabrını anlamadığını dile getiren ve buna hayret eden Başbakan, sıra PKK'nın küstahlıklarına gelince çıt çıkarmadan izlemektedir.

Bize göre bu sebepsiz değildir. Gelişmelerden çıkardığımız kadarıyla, Başbakan Erdoğan Türkiye'nin bir parçasını, şehit emaneti bu kutsal vatanın bir bölümünü gözden çıkarmıştır. Anlaşılan, pazarlıklarla vatan topraklarını teröristlere hibe etmeye, lütfetmeye, Başkanlık çeyizi karşılığında özerkliği vermeye karar vermiştir. Eğer bu şüphemiz, bu izlenimimiz doğruysa Recep Tayyip Erdoğan nesillerinden bile çıkmayacak bir suça batmış ve ihanete ortak olmuş demektir. İstanbul'da molotof atan ve nereden kumanda edildikleri muamma olan maskeli derin yapılanmalara bağıran çağıran Başbakan, bunun mislisini Doğu ve Güneydoğu'da yapanlara karşı suskun ve durgundur.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur? Doğu'da devlet otoritesi sıfırlanmaktadır. Başbakan siyasi hesaplara, siyasi çıkarlara Türkiye'yi feda etmektedir. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde böyle bir iktidar, böyle bir Başbakan görülmemiştir. Yakın çevresine yeni giren malum danışmanı haklıdır; çünkü Başbakan 20. Yüzyıldaki Sadrazam Mahmud Nedim Paşa'ya, yani diğer namıyla Nedimof'a tıpa tıp benzemekte, ruh ikizi olduğunu icraatlarıyla ispatlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı onurluysa , izzet-i nefis taşıyorsa, çocuklar neredeyse, nereye götürülmüşlerse elindeki imkanları harekete geçirerek gidecek, arayacak, bulacak, sonra da getirip ailelerine teslim edecektir. Bunun başka bir yolu yoktur. Başbakan'ın B ve C planları ise fostur ve boştur, hikayedir. Şayet bir plan varsa, şayet bir hazırlık varsa, HDP veya BDP'den insaf beklenilmesi ayıptır, vebaldir."

Çözüm süreci ile ilgili Abdullah Öcalan'ı "takdirle karşıladığını" söyleyen Şırnak Valisi Hasan İpek'i de sert dille eleştiren Bahçeli, "Doğu ve Güneydoğu'da devlet yoktur. Valiler ve kaymakamlar kayıptır. Asker ve polisimiz ancak kendisini savunmaktadır" ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

"AKP'li bazı valiler rezalette yarış halindedir ve şuursuzluğun dibini boylamıştır. Bazıları, PKK'lıları ricayla minnetle durdurmaya, kestikleri yolları yalvar yakar açtırmaya çalışmıştır. Bazıları ise çözüm sürecinden dolayı Başbakan'la birlikte İmralı canisini takdirle karşıladığını yüzsüzce, edepsizce dile getirmiştir. Ve bu vali müsveddesi hala görevdedir. Şayet bu PKK'lılar takdir ve taltif ediliyorsa şehitlere ne denilecektir? Bu aziz vatan, bu necip millet can pahasına nasıl savunulacaktır. Öcalan takdir alıyorsa, Türk milletinden Türk devletinden Türk bayrağından öç almak için kuyruğa girenlerle nasıl mücadele edilecektir? Türkiye'nin milli ve üniter yapısı vatan topraklarımızın bütünlüğü ve dokunulmazlığı ölümcül darbeler almaktadır. Eşkıyalar dağdan şehire inmiştir. PKK'nın korkusu kalmamıştır. Her taraf Kandil Dağı'na çevrilmiştir. Zira ortada hükümet yoktur."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title