Haberler

MHP'li Yeniçeri Açıklaması

"Anayasa Mahkemesi'nin yüzde 10 barajıyla ilgili hak ihlali kararı vermesi durumunda, bunun 2015 seçimlerinde uygulanması çok zor"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi'nin yüzde 10 barajıyla ilgili hak ihlali kararı vermesi durumunda, bunun 2015 seçimlerinde uygulanmasının çok zor olduğunu dile getirdi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Güneydoğu'da devletin varlığının "KCK tarafından yok mertebesine indirgendiğini" savundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise "devletin neyi öptürmeyeceğiyle uğraştığını" öne süren Yeniçeri, şunları kaydetti:

"Çözüm, kardeşlik, barış adı altında yürütülen süreç 6-7 Ekim olaylarıyla test edilmiştir. Büyük bir algı operasyonuyla başlatılan bu sürecin ne kadar sahte, tutarsız ve kırılgan olduğunu 6-7 Ekim olayları göstermiştir. Çözüm süreci sayesinde PKK terör örgütü bölgede vergi toplayan, yargı yapan, yol kapatan, vali atayan, bayrak indiren ve nihayet özerklik ilan edebilen bir örgüt haline gelmiştir. Bu süreç sayesinde bölgedeki kamu düzeni ve güvenliğinin PKK'nın eline geçtiği ise AKP yetkililerince ifade edilmektedir.

Çözüm süreci sayesinde devlet terörist unsurlarla asimetrik ilişkiye sokulmuş, demokrasi silah karşısında bir kenara konulmuş, Kürt vatandaşlar PKK ve Öcalan ile temsil edilir hale gelmiş, mezhep ve etnisite siyasallaştırılmıştır. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti çözüm süreci adı altında terör örgütü karşısında aciz duruma düşürülmüştür. Gelinen aşamada çözüm süreci AKP'yi kurtarma sürecine dönüşmüştür. 6-7 Ekim olayları sonrasında çözüm süreci resmen kadavra haline gelmiştir."

-Yüzde 10 barajı

Yeniçeri, seçim barajı konusunun, temsilde adalet, yönetimde istikrar ilkesini dengede tutacak bir yaklaşımla sorunun yeniden irdelenmesinde yarar olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorusu üzerine, Anayasa Mahkemesi'nin yüzde 10 seçim barajıyla ilgili hak ihlali kararı vermesi durumunda, bunun 2015 seçimlerinde uygulanmasının çok zor olduğunu belirten Yeniçeri, "Bunun için süre verilmesi gerekiyor. Anayasa Mahkemesi'nin siyaseti allak bullak edecek kararlar alacağında bunun zamanlamasını iyi yapması gerekiyor" dedi.

Yeniçeri, nasıl karar verilirse verilsin mevcut düzenlemeyle seçime gidileceğini söyledi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Anayasa Mahkemesi Ahmet Davutoğlu Halil Özcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title