Haberler

MHP'li Vural: Rüşveti Saklıyorlar

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Partinin 4 eski bakan hakkında verdiği soruşturma önergesinde "görevi kötüye kullanma, nüfuz suistimali" iddialarının bulunduğunu belirterek, "Evlere şenlik bir Meclis soruşturması. Rüşveti saklıyorlar" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Partinin 4 eski bakan hakkında verdiği soruşturma önergesinde "görevi kötüye kullanma, nüfuz suistimali" iddialarının bulunduğunu belirterek, "Evlere şenlik bir Meclis soruşturması. Rüşveti saklıyorlar" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in dört eski bakan hakkındaki dosyaları okutmayarak, yargısal süreci engellediğini belirterek "Bu bir hukuki değerlendirme değildir, siyasi olarak takoz koymaktır. TBMM Başkanı'nın milletvekillerinin yetkilerini kısıtlama hakkı yoktur. Meclis Başkanı'nın bu süreçte yaptığı iş ve eylemleri gerçeklerden saptırarak açıklama gayretine girdiğini görüyoruz" dedi.

AK Parti'nin verdiği soruşturma önergesine de değinen Vural şöyle devam etti:

"Evlere şenlik bir meclis soruşturması. Oysa bu bakanlar hakkında rüşvet, suç işleme amacıyla örgüt kurma, evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma açılması isteniyor. Rüşveti saklıyorlar. Bu 52 milyon dolar ne? Bu rezalet bir önerge. Bu önergenin, fezlekesi Meclis'te olan iddialarla zerre kadar alakası yok. Aklanmak için değil, başkalarını karalamak için Meclis soruşturması açmak istiyorlar. Alışveriş merkezinin tuvaletinde ne yapıyordunuz? Arife günü gelen kutunun içinde ne vardı? Ondan sonra muhafazakarmış. Dinimizle, ayetlerimizle alay edersiniz. Peygamber efendimizin karikatürünü yapanlardan ne farkınız var sizin?"

Toplantıda soruları da cevaplayan Vural, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'nın dinlendiği yönündeki ifadelerine karşın "Demek ki kendisi de paralel yapının elemanıymış. İstanbul istihbarat müdürü, 'tüm yapılanlar bilgisi dahilinde' demedi mi? İlker Başbuğ'un terörist olarak tutuklanmasının önünü açmışsın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ordunun Suriye'ye sokulabileceğine ilişkin iddiasını da değerlendiren Vural, "Suriye'de Süleyman Şah türbesinin olduğu yer Türk toprağı. Bu toprağa yönelik bir şey olursa herkesin bir ve bütün olması lazım. Bayrağımıza, askerlerimize saldırılsa müdahale edecek tabii. Oradaki toprak benim, bayrak namusum. Böyle hassas konuları dar politikayla değerlendirmek doğru değil. Suriye'ye müdahale değil, türbemizi korumak şeklinde olacaktır" diye konuştu. MHP'li Vural, ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'daki seçim çalışmalarında "bozkurt" işareti yaptığının görüntüleri de "Kendi siyasi anlayışlarını topluma sunamadıkları için toplumun güvendiği simgeleri siyasi araç olarak kullanmaktan kaçınmıyorlar. Ülkücülük, işaret yapmakla olmaz, sen o işaretin anlamını biliyor musun? Simgemizi kullanmaları acziyet içinde olduklarını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cemil Çiçek Oktay Vural Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title