Haberler

MHP'li Şandır Mersin'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, hükümetin yeni kanunlar çıkarttığını söyleyerek, "Sizi üzen her ne konu olursa olsun Milliyetçi Hareket Partisi'nin onayı olmayacak" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, hükümetin yeni kanunlar çıkarttığını söyleyerek, "Sizi üzen her ne konu olursa olsun Milliyetçi Hareket Partisi'nin onayı olmayacak" dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Aslanlı ve Aydınlar köylerinde vatandaşlara hitap eden Şandır, 2B Yasası, dış ticaret ve Büyükşehir Yasası'nı eleştirdi. MHP iktidarında toprakların vatandaşa verileceğini söyleyen Şandır, "Kanun çıkarılırken genellik esaslık. Senin İstanbul için çıkardığın kanun Erdemli'de benim yüreğime batıyor. Senin imar planından bana ne fayda var. Gelip burada dişim tırnağımla kazandığım toprağı elimden alıyorsun. Yol yapacakmış park yapacakmış. Burayı şehir yapacakmış. Bırak biz köylülüğümüzden memnunuz. Ne mahallesi ne şehri yahu. Bu Büyükşehir Yasası çıkarken yalvardık. Oynamayın bu milletle dedik. Aslanlı köyünü nasıl mahalle yapacaksınız yahu. Milliyetçi Hareket Partisi eğer iktidar olursa, Ben de o iktidarın belirli bir kademesinde olursam hayalimi söylüyorum. Bu dağların hepsini sizlere vereceğiz. Var mı böyle bir şey? Ben bu dağda yaşayacağım. Ancak keçinin yaşayabileceği bu dağlarda çocuklarımla eşimle, dişimizle tırnağımızla didineceğiz, bu toprakları işleyeceğim. Ben devletim deyip tepeme kanun dikeceksin. İmar yaptım diyeceksin. Bu toprakları elimden alacaksın. Şimdi bir kanun daha çıkardılar. Meralarınızı elinizden alacaklar. Mera olmazsa hayvanlarınızı nereye salacaksınız. Meraların kışlak ve yaylakları imara açtılar. Mera olmazsa hayvancılık olmaz. Yapmayın arkadaş siz bu millete düşman mısınız dedik. Bu kanun benim yüreğime batan çivi, kazık. Yahu vazgeçin. Allah'ın kanunu mu bu. Allah kuluna zulmetmez. Sen neden zulmediyorsun? Sizi üzen he ne konu olursa olsun Milliyetçi Hareket Partisi'nin onayı olmayacak. Eğer siz geçiminizi burada temin edemezseniz çocuklarınızın rızkını temin edemezseniz yapacağınız iş nedir? Şehre ineceksiniz. Devlete daha büyük maliyetiniz olur. Burada 100 TL ye geçinen bir aile şehir de 2 bin TL'ye geçinemez" dedi.

Tarımdaki düşük fiyatların iktidarın yürüttüğü dış politikanın sonucu olduğunu iddia eden Şandır, "Çiftçimizin ürettiği her ürün bize fazla geliyor. Tüketimde bu kadar domatesi tüketemeyiz, şeftaliyi tüketemeyiz. Dışarıya satmamız lazım ama satamıyoruz. Niye satamıyoruz? Mersin'in iki tane bakanı oldu bu iktidar zamanında. İkisi de dış ticaretten sorumlu bakan. Ne büyük bir şans. Hem Kürşad Tüzmen, hem de Sayın Bakan Çağlayan. İkisi de dış ticaretten sorumlu. Ama satamıyoruz. Neden satamıyoruz? Dostumuz kalmadı çevremizde. Herkesle düşmanız, kavgalıyız. Ortadoğu ile kavgalıyız. Rusya ile kavgalıyız. Balkanlarla kavgalıyız. Avrupa ile kavgalıyız. Bizim malımızı alacak dostumuz kalmadı. 10 yılın sonunda AKP iktidarı iflasın eşiğine geldi. Hiç öyle rezervimizde şu kadar dolar kaldı dediklerine bakmayın. Faizler yine yüzde 10'u geçti. Merkez Bankası başkanı piyasaları rahatlatmak için nutuk atıyor. Borçlarımız bir yere vardı. Döndürmekte zorlanıyoruz. Eğer ki paramız olsa. Bu devletin geliri çok olsa. Bu çiftçiye bir iyilik olsun diye mazottan vergi almaz. Gübreden vergi almaz. Eğer güçlü olsa bir baba düşünün evlatlarının zorunu, darını aşabilmek için kendi hakkından vazgeçer. Öyle bir gücü yok. Kümesteki tavuğu yolmak derler buna. Kullandığınız her şeyden devlet vergi alıyor. Zengin bir devlet olsak mazottan vergi alınmaz. İlaçtan tarım girdilerinden vergi alınmaz. Sıfırlasana şu girdilerin KDV'sini. O zaman bugün 50 kuruşa sattığınız şeftaliden kar elde edersiniz" şeklinde konuştu.

Düzenlenen yerel seçim gezisine MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP İlçe Başkanı Bekir Özsu, il genel ve belediye meclis üyeleri de katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title