Haberler

MHP'li Özdağ: Genel Merkezin Müdahale Hakkı Yok

Mhp Genel Başkanlığı'na aday olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Genel merkezin bundan sonra kongrenin yapılıp yapılmamasıyla ilgili herhangi bir müdahalede bulunma hakkı yok" dedi.

Mhp Genel Başkanlığı'na aday olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Genel merkezin bundan sonra kongrenin yapılıp yapılmamasıyla ilgili herhangi bir müdahalede bulunma hakkı yok" dedi.

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, 21'inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından düzenlenen '6'ıncı Safranbolu Kongresi' için kente gelen Özdağ, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Hiç kimse olağan kongre dışında bizden olağanüstü kongre kararı beklemesin" açıklamasının hatırlatılması üzerine Özdağ şöyle dedi:

"Mahkemenin almış olduğu kararla birlikte artık olağanüstü bir kurultayın düzenlenme yetkisi MHP Genel Merkezi'nden alınarak 3 arkadaşımıza verildi. Bundan sonraki süreç onlar tarafından yönetilecek. Genel merkezin bundan sonra kongrenin yapılıp yapılmamasıyla ilgili herhangi bir müdahalede bulunma hakkı yok. Genel merkezin, sayın genel başkanın demokrasinin temel ilkelerini ve hukuk devletinin temel ilkelerini ve hukukun üstünlüğünü kabul etmesini arzu ediyorum. Kendisinin hep geçmişte devlet adamı kimliğinden bahsedilir ve altı çizilirdi. Biliyorsunuz devlet adamı olmanın en önemli özelliği hukukun üstünlüğüne inanmak ve demokrasinin temel ilkelerini kabul etmektir. Dilerim önümüzdeki günlerde bu sert açıklamaların dozajı düşer, tansiyon düşer ve mahkemenin almış olduğu karar çerçevesinde önümüzdeki süreçte MHP önce olağan üstü kurultayını yapar, sonrada yeni genel başkanını seçer."

Seçim çalışmalarının çok verimli geçtiğini ifade eden Özdağ şöyle devam etti:

"Teşkilattan ve üst kurul delegesi arkadaşlarla, ülkücü hareketin önde gelen isimleriyle görüşüyoruz. Programımızı Rize'de Türk kamuoyuyla, ülküdaşlarla paylaştık. Şimdi onu değişik zeminlerde ve değişik boyutlarda tekrar tekrar arkadaşlarla paylaşmaya devam ediyoruz. Ben ülkücülerin iktidarını, ülkücü bir iktidarı, ülkücü bir iktidar projesini anlatıyorum ve savunuyorum. İnşallah üst kurul delegelerimizden bu konuda gereken desteği alarak demokratik süreç içerisinde diğer aday arkadaşlarımızla da el birliği içerisinde dostça, kardeşçe ve demokratik hukuku gözeterek birbirimizin hukukuna saygı göstererek Türkiye'ye örnek bir kongre yapacağız."

Adayların birleşme ihtimaline ilişkin soru üzerine Özdağ, "Böyle bir şey yok. Demokrasi tek adaylı yapıları kaldırmaz. Muhakkak süreç içerisinde bazı birliktelikler olabilir ama günün konusu bu değildir. Öncelikle tüzük değişikliği yapılacak ve tüzük değişikliğinin arkasından bu sürece girilecek. Bu arada Yargıtay'dan da olumlu cevap gelir umarım. O olumlu cevap geldikten sonra demokratik hukuk devleti sürecini herkes kabullenir ve güzel bir kongre gerçekleşir inşallah" dedi.

- K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Özdağ Gaziantep Türkiye Mhp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title