Haberler

MHP'li Özdağ Açıklaması

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "(Angajman kuralları gereği karşılık verdik) sözleri Kilisliler için hiçbir şey ifade etmiyor.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "(Angajman kuralları gereği karşılık verdik) sözleri Kilisliler için hiçbir şey ifade etmiyor. Bir an önce Kilis'in güvenliği için önlem alınması ve afet durumu ilan edilmesi gerekiyor." dedi.

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığına iki kanun teklifi sunacağını; bunlardan birinin "şehit ailelerine ev verilmesini", ikincisinin de "koruculara, güvenlik güçlerine verildiği gibi silah verilmesini" kapsadığını bildirdi.

"AK Parti'nin akıl sınırlarını aşan ve cahilce Suriye politikasının Türkiye'ye verdiği zarar artarak devam ediyor." diyen Özdağ, PKK gibi tam zamanlı terör örgütüne karşı yarı zamanlı terörle mücadele anlayışı ve vatanseverlikle sonuç almanın mümkün olmadığını belirtti.

Özdağ, Suriye'nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alan kapsamlı bir terörle mücadele anlayışına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Suriye'den atılan füzelerle Kilis'in ağır bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu belirten Özdağ, saldırılara 15 dakika içinde yanıt verilse de kamyonetlerin üzerine yerleştirilen Katyuşa füzeleri hemen yer değiştirdiğinden sonuç alınamadığını söyledi.

Daha önce Başika'da da Türk tankına saldırıldığını anımsatan Özdağ, "IŞİD'in bu saldırıları sistemli ve amaçlıdır." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "füze düşmesinin ardından programlarını tamamlamadan Kilis'ten ayrıldığını" öne süren Özdağ, "Acaba Kilis'i Adana civarına mı taşımayı ya da Kilislileri nakletmeyi mi düşünüyorlar?" diye sordu.

Kilislilerin tam anlamıyla psikolojik travma yaşadığını belirten Özdağ, şöyle devam etti:

"(Angajman kuralları gereği karşılık verdik) sözleri Kilisliler için hiçbir şey ifade etmiyor. Bir an önce Kilis'in güvenliği için önlem alınması ve afet durumu ilan edilmesi gerekiyor. Kilis'te patlayacak bir bomba inanılmaz sonuçlara yol açabilecek. Gelişmeler, Kilis'te her an kontrol dışı olaylarla karşı karşıya kalabileceğimizi gösteriyor. Şu ana kadar olmaması tesadüf. Bu ana kadar Kilis'te büyük olayların olmaması Allah'ın yardımıdır."

-"Demokratik sürece katkı"

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'ın da MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladığının anımsatılması üzerine Özdağ, "Demokratik hakkıdır. Ülkücü haraket içinde önemli roller ifa etmiş, benim de çok iyi bir dostumdur. Adaylığını açıklaması ancak demokratik sürece katkı olarak değerlendirilebilir. Hayırlı olsun." karşılığını verdi.

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatıyla ilgili dün yaptığı açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Buna ancak gülünür, onun dışında bir şey söylenemez. Ben de sadece gülüyorum." dedi.

Özdağ ile birlikte basın toplantısına katılan Kilisli gazeteci Ahmet Nalçacıoğlu da füzelerin Kilis merkezi hedef alınarak atıldığını belirterek, etnik çatışmaların çıkmasının amaçlandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Ümit Özdağ Gaziantep Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title