Haberler

MHP'li İrbeç'ten "Haşhaşiler" Yorumu

MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, “Yolsuzlukların üzerine gitmek dururken, insanları Haşhaşiler diyerek veya başka isimler kullanarak gruplara ayırmak birleştiriciliğe değil, bölücülük politikalarına hizmet eder” dedi.

MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, "Yolsuzlukların üzerine gitmek dururken, insanları Haşhaşiler diyerek veya başka isimler kullanarak gruplara ayırmak birleştiriciliğe değil, bölücülük politikalarına hizmet eder" dedi.

İrbeç, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada parlamenter sistemin veya başkanlık sisteminin söz konusu olduğu demokrasilerde kuvvetler ayrılığı ilkesinin vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, "Çünkü demokratik sistemin sağlıklı yürüyebilmesi için yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin birbirini dengelemesi gereklidir. Bu denge bozulduğunda sağlıklı bir demokrasiden söz edilemez. Bugün ülkemizin gelmekte olduğu durum budur" dedi.

Yürütmenin yargıyı kontrol altına alma gayretlerini milletçe hayretle izlediklerini söyleyen İrbeç, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 148. Maddesi açık ve nettir. Sağlıklı demokrasilerde her kurum denetlenebilir ve denetlenmelidir de. Ama görevini yapan kurumları baskı ve kontrol altına alıp sindirmeye çalışmak, demokratik seçimle iş başına gelmiş hükümetlerin başvurabileceği bir yöntem değildir. Bırakın herkes görevini yapsın. Görevini kötüye kullanan herkesin denetlenmesi ve gerekli şekilde cezalandırılması demokratik hukuk devletinin vazgeçilmezidir. Yolsuzlukların üzerine gitmek dururken, insanları Haşhaşiler diyerek veya başka isimler kullanarak gruplara ayırmak birleştiriciliğe değil, bölücülük politikalarına hizmet eder." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title