Haberler

MHP'li Büyükataman: Eğitimde Baskı ve Zulüm Arttı

Güncelleme:

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti iktidarının 12 yılda eğitimi yaz boz tahtasına döndürdüğünü söyledi.

Mhp Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti iktidarının 12 yılda eğitimi yaz boz tahtasına döndürdüğünü söyleyerek, eğitimde baskı ve yıldırma politikalarının arttığını öne sürdü. Bursa'da eylemlerle gündeme gelen okul müdürü atamalarının da haksız şekilde yapıldığını ileri süren Büyükataman, konuyu TBMM'ye taşıyacaklarını vurguladı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, il binasında basın açıklaması yaparak, Milli Eğitim sistemini ve Bursa'daki okul müdürü atamalarını eleştirdi. Milli Eğitim'in, AK Parti iktidarı tarafından yazboz tahtasına döndürdüğünü iddia eden Büyükataman, eğitim sisteminin içinden çıkılmaz hale geldiğini ve siyasi kadrolaşmanın arttığını söyledi. Veli, öğrenci ve eğitimcinin gelinen son durumdan şikayetçi olduğunu belirten İsmet Büyükataman, "İlk ve ortaokulların ayrılmasında atılan yanlış adımlar nedeniyle öğrenciler servis taşımacılığına mahkum edildi. Sokağındaki yahut yakınındaki okul dönüştürülen çocuklarımız kendisine uzak olan okula gitmek zorunda kaldı. Annenin çocuğunun elinden tutup okula götürdüğü o güzel manzara maalesef çoğu aile için bir film sahnesinden ibaret. Evden bakkala ekmek almak için bile gönderilmeyen 66 aylık çocuklar servislere yalnız başına binmek zorunda bırakıldı" dedi.

OKULUN BAŞINA 'ANADOLU' YAZARAK KALİTE ARTMAZ

Seçmeli dersler nedeniyle 5, 6 ve 7'inci sınıf öğrencilerinin günde yedi saat ders görür hale geldiğini kaydeden Büyükataman, dershanelerin kapatılması nedeniyle de öğrencilerin oluşan boşluktan büyük zarar göreceğini vurguladı. Büyükataman, okullar tarafından saat 20.00 ile 22.00 arasında verilecek kurslara gitmek zorunda kalan öğrencilerin artık okullarda uyumak zorunda kalacağını ifade etti. TEOG yerleştirmelerinin fiyasko ile sonuçlandığını öne süren İsmet Büyükataman, "Liselerin isminin başına 'Anadolu' yazarak eğitimin kalitesini artırabileceğini düşünen ucube zihniyet çocuklarımızı evlerinden yüzlerce kilometrelik uzaklıktaki okullara tercih dışından yerleştirerek pek çok çocuğumuzun eğitim hayatını bitirdi. İznik'te yaşayan çocuğumuz İnegöl, Gürsu gibi ilçelere yerleştirildi" diye konuştu.

"BASKI VE YILDIRMA POLİTİKASI HAD SAFHADA"

Bursa'da 482 okul müdürü arasından 286'sının yeterli puan alamadığı için görevine son verilmesini de kınayan Büyükataman, buna karşı çıkan sendika üyelerinin baskı gördüğünü söyledi. Görevden alının okul müdürlerinin düşünceleri nedeniyle kıyıma uğradığını kaydeden MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Yıllardır bileğinin hakkıyla idarecilik yapmış insanlar sırf kendileri gibi düşünmüyor kendilerine köle olmuyor diye kıyıma uğradı. Darbe dönemlerini ve 28 Şubat sürecini mumla aratan bu baskı ve sindirme dönemi de er geç tarihte bir kara leke olarak yerini alacak. AKP iktidarı bütün kamuda uyguladığı tasfiye sürecinin en acımasızını ve hoyratçasını Milli Eğitimde uyguluyor. Kendisi gibi düşünmeyen, kendisine kapıkulu olmayan bütün kadroları adalet, hak, hukuk ve liyakati dikkate almaksızın kıyım yaparak tasfiye ediliyor. 12 yıllık AKP iktidarları döneminde baskı ve zulüm her alanda kendini gösterdi. Ancak bilhassa bürokraside Türkiye Kamu- Sen mensubu memurlarımıza yapılan baskı ve yıldırma politikaları had safhaya ulaştı. Ülkeyi yangın yerine çevirenlere gösterilen müsamahanın yüzde 1'i hak arayan sendikacılara gösterilmiyor. Demokratik hukuk devletinde hak arayanları sindirmeye yönelik baskılar artıyor. Bunlardan en ağırlarından birisi Bursa'da yaşanıyor. Hak arayışında olan sendika temsilcilerinin yanındayız ve destekliyoruz. Bu konuyu Meclis gündemine de taşıyacağız" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi İsmet Büyükataman Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title